Eğitim-İş üyeleri 24 Kasım'da iş bırakacak, 25 Kasım'da Ankara'da buluşacak

Eğitim-İş üyeleri 24 Kasım'da iş bırakacak, 25 Kasım'da Ankara'da buluşacak
Eğitim-İş Sendikası, hayat pahalılığına karşı Eylül ve Ekim aylarında bordro yakma eylemleri, Kasım ayında ise bölgesel mitingler düzenleyecek. Sendika üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ise iş bırakacak ve 25 Kasım'da Ankara'da buluşacak.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay, Türkiye'de Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım'da iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Kamu toplu sözleşme görüşmelerini eleştiren Özbay, “En son toplu sözleşme süreci de tamamlandı. Bir tiyatro perdesi kapandı. Bir aydır süren oturup kalkan beylerin ve bayanların sonucunda enflasyonun çok altında bir rakamın eğitim çalışanlarına verildiğini görüyoruz. Kendi merkez bankasının açıkladığı enflasyonun da altında. Bakıyoruz orada değişmeyen bir aktör, hatta iki aktör var. Onlar kim? Yıllardır bakanlar değişse de sarılıkta birbirleriyle yarışan yandaş sendikaların başkanları. Bu başkanlar bir aferine eğitim çalışanlarını satan, pişkince alkışlayan bu sözde sendikaların temsilcileri yine iktidara değil, Cumhurbaşkanı’na değil, hakem heyetine suçu atarak kendini kurtarmaya çalışmaktadır" dedi.

"Baş sorumlu cumhurbaşkanı"

Eğitim çalışanlarının artık ev kiralarını dahi ödeyemediğini söyleyen Özbay, "Bunun sorumlusu başta Cumhurbaşkanı olmak üzere siyasi iktidar, devamında da onun yandaşı sendikadır. Göreceksiniz son noktada Meclis açıldığında Cumhurbaşkanı bu oranların yetersiz olduğu üzerinden seçimi de gözeterek muhakkak artı bir iyileştirme yapacaktır” dedi.

"Eğitim çalışanları büyükşehirlere atanmak istemiyor"

Özbay, hayat pahalılığı nedeniyle eğitim çalışanlarının artık büyükşehirlere atanmak istemediğini belirterek, şunları söyledi:

“İstanbul'dan, Ankara'dan, İzmir'den öğretmenler artık gitmek istiyor. Sahil kesimine tayini çıkan öğretmenlerimiz tayinlerini iptal ettiriyor. Çünkü maaşları ev kiralarına gitmiyor. Eğitim-İş olarak biz bu süreçte ‘Barınamıyoruz, geçinemiyoruz, yaşayamıyoruz’ sloganıyla bir eylemlik başlattık. 15 Eylül ve 15 Ekim'de maaş aldığımızda maaş bordrolarımızla alanda olacağız. Kasım ayı içerisinde bölgesel eylemler yapacağız."

Van, Tekirdağ, Aydın, Ordu, Kocaeli ve Konya'da bölgesel eylemler yapacaklarını bildiren Özbay, şöyle konuştu:

"Son olarak 24 Kasım'da dünyada başöğretmen ünvanına sahip tek lider Mustafa Kemal Atatürk'e de atıfta bulunarak 'Başöğretmenimizi saygıyla anıyoruz. Göstermelik kutlamalara katılmıyoruz. Hakkımızı arıyoruz' sloganıyla iş bırakacağız. 25 Kasım'da da büyük Ankara buluşmasını tüm eğitim çalışanlarıyla birlikte gerçekleştireceğiz. Bugün eğitim çalışanları aldıkları maaşla maalesef ki yaşam koşullarını sağlayamıyor, insanca yaşayamıyor.” (ANKA)

Gündem