Ehliyet sınavlarında kadın sürücü adaylarına ayrımcılık iddiaları Meclis'te

Ehliyet sınavlarında kadın sürücü adaylarına ayrımcılık iddiaları Meclis'te
Sürücü sınavlarındaki öğretmenlerin genel tutumu, kadın adaylara ayrımcılık yapıldığı iddiaları TBMM gündemine geldi. Şikâyetler nedeniyle, bu sınavlarda görüntülü kayıt yapılması isteniyor.

Ehliyet sınavlarında kadın sürücü adaylarına ayrımcılık yapıldığı ve öğretmenlerin genel olarak sınavlardaki keyfi tutum iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Hürriyet yazarı Nuray Babacan'ın bugünkü köşe yazısında aktardığına göre konu, HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya tarafından soru önergesiyle Meclis’e taşındı. Önergede, direksiyon sınavlarında sınav gözetmenlerinin keyfi muamele yaptıkları, kadın adaylara yönelik ayrımcı tavırlar sergiledikleri, adayların itirazlarının değerlendirilmediği iddia edildi.

Babacan'ın yazısına göre Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in verdiği yanıt yetersiz kaldı. Yanıtta, motorlu taşıt sürücüleri kurslarında son bir yıl içerisinde bir milyon 81 erkek, 652 bin 314 kadın kursiyerin sınavda başarılı olduğu, 278 bin 283 erkek, 354 bin 733 kadın kursiyerin ise sınavı kazanamadığı bilgisi verildi. Ancak, ne sınavlara ilişkin şikâyetler ne de işlem yapılıp yapılmadığı konusunda tek kelime edildi.

YAZININ TAMAMI

Gündem