Ekmekte tüm kentler için '7,5 lira' formülü: 'Ekmek 10 lira olmayacak'

Ekmekte tüm kentler için '7,5 lira' formülü: 'Ekmek 10 lira olmayacak'
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmekte sınırın 7,5 lira olması için uğraştıklarını söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bugün Ankara’da federasyon merkezinde ekmek fiyatlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Balcı, daha önceden fırıncıların 50 kilogram unu Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) 350 liraya aldığını, fiyatın bu ayın başında piyasada 520 ila 590 lira olduğunu kaydetti.

Balcı, "Mayıs ayında fırıncı esnafımızın 347 liraya aldığı unu haziran ayının birinden itibaren 520 liradan aşağı temin edememekte. Yüzde 50 un fiyatı arttı" dedi.

'Ekmek 10 lira olmayacak'

Federasyon başkanı şunları kaydetti: "Bizim bugüne kadar açıklama yapmamamızın nedeni temmuz ayında asgari ücretin belirlenmesiydi. Fırıncılık yapmayan, dernek adı altında olan kişiler ekmek 10 lira söylemlerini tekrar gündeme getirmeye başladılar. Un Sanayicileri Başkanı’nın da ekmek fiyatları konusunda açıklama yapması bize göre yanlış. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde ekmek fiyatının 10 lira olması söz konusu değildir. Azami kilogram fiyatı 25 olan ekmeğin 35,5 bandını geçmemesi konusunda öngörümüz var. Türkiye geneline bakmış olduğumuzda azami olarak 35,5 üzerinde olmayacak."

Ekmek 7-7,5 lira olabilir

Temmuz ayının değişik zamanlarında fiyat artışları gerçekleşeceği belirten Balcı, “Bazı vilayetlerde 200 gram 7 lira uygulanır bazı vilayetlerde 7,5 TL olarak uygulanır. İle göre farklılık olabilir. 210 gram 7,5 lira olursa bu da 35,5 lira ediyor” dedi. (ANKA)

Gündem