Ekonomist Hakan Kara "yüzde 33" enflasyona ulaşılabilme koşulunu açıkladı

Ekonomist Hakan Kara "yüzde 33" enflasyona ulaşılabilme koşulunu açıkladı
Prof. Dr. Hakan Kara Enflasyon Raporunda TCMB'nin 2024 resmi enflasyon tahminine ilişkin değerlendirmede bulundu. Kara yüzde 33'ün korunacağını düşündüğünü belirtti.

Merkez Bankası eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine ilişkin yorumda bulundu.

Kara "Enflasyon Raporunda TCMB'nin 2024 resmi enflasyon tahminini OVP ile uyumlu şekilde yüzde 33 olarak korumasını bekliyorum. Yüzde 33 artık tahminden ziyade, ara hedef niteliğindedir. Bundan sonra iletişimde öne çıkacak olan, bu hedefe ulaştıracak olan faiz patikası ve finansal sıkılıktır." dedi.

Kara ayrıca "Bildiğim kadarıyla şu anda finansal sıkılığı ölçmeye çalışkan kamuya açık iki endeks var. Birini Bahçeşehir Üniversitesi (BÜAUM) yayınlıyor.

f9wrzzmwaaaqgbp.jpeg

Diğeri de Koç Üniversitesi'nden Cem Çakmaklı'nın hesapladığı Finansal Durum Endeksi." bilgisini paylaştı.

f91aw0twkaabaq7.jpeg

"Her şey yolunda giderse ulaşılabilir"

Bir takipçisinin "Hakan bey uzunca bir süredir Currency Board (Para Kurulu) sistemini örtük bir şekilde uyguladığımızı düşünüyorum. Kur bu hedefe göre devalüe edilirse bir ihtimal hedef tutabilir. Fakat eksi rezerv, Kısa vadeli borç stoku, bütçe açığı ve eksi reel faiz ile mission impossible sanki." görüşüne Kara "Ömer Bey, enflasyonda yüzde 33 hedefine ancak her şey yolunda giderse ulaşılabilir; fakat korkarım ki dünyada her şeyin yolunda gitmediği bir dönemden geçiyoruz." şeklinde yanıt verdi. (Kısa Dalga)

Gündem