Ekrem İmamoğlu'na dönük saldırıya siyasilerden tepki

Ekrem İmamoğlu'na dönük saldırıya siyasilerden tepki
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan saldırı ve provokasyona karşı pek çok siyasetçi sosyal medyadan tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün Erzurum'daki miting saati yaklaşırken bozkurt işareti yapan onlarca kişi meydana toplandı.

İmamoğlu‘nun konuştuğu otobüsün arkasında duran grup, miting başlarken de provokasyona devam etti ve taşla saldırdı. Eline mikrofonu alan İmamoğlu, polise seslenerek olaya müdahale etmelerini istedi. Polis müdahale etmeyince de vali ve emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. İmamoğlu konuşurken, arkadaki gruptan sataşmalar devam etti. Gruptan taş fırlatılınca bir anda miting kesildi, topluluk dağıldı.

Yaşananların ardından pek çok siyasetçi duruma tepki gösterdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz tepki gösterenler arasında.

Meral Akşener: 'Millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız'

"Devletin imkânlarıyla demokrasiye ket vurmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki; Millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız. Ne Ekrem kardeşimi, ne beni, ne de Millet İttifakı'nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız. Biz bu seçimi sükûnetle kazanacağız!"

aksener.png

Ahmet Davutoğlu: 'Ülkeyi getirdiğiniz hale bakın!'

"Ülkeyi getirdiğiniz hale bakın! Kardeşi kardeşe düşman ettiniz. Erzurum’da Sn.@ekrem_imamoglu ve miting alanındaki kardeşlerimize yönelik saldırının faili de, azmettiricisi de bu kirli iktidardır. Herkes müsterih olsun bu yaşananlar tarihin utanç sayfalarında yer alacak, 14 Mayıs’ta ülkemiz huzura kavuşacak."

davutoglu.png

Ali Babacan: 'Bu provokasyonu yapanlar ve onlara göz yumanlar hakkında savcılık derhal işlem başlatmalıdır'

"Sayın @ekrem_imamoglu’na ve Erzurum halkına yapılan taşlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu provokasyonu yapanlar ve onlara göz yumanlar hakkında savcılık derhal işlem başlatmalıdır. Bu seçimi barış, huzur ve kardeşlik isteyenler kazanacak."

Temel Karamollaoğlu: 'Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz!'

"Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sn.@ekrem_imamoglu’na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum! Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz!"

temel.png

Ercüment Akdeniz: 'Bu planlı bir provakasyondur'

"Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na ve mitinge yönelik saldırıyı kınıyoruz. Bu planlı bir provokasyondur. Siyasal sorumluluk muhalefete mermi dahil her türlü tehdidi yapan Cumhur İttifakı’na aittir. Tek adam düzeni mutlaka sona ermeli.

ercument.png

Gündem