Ekrem İmamoğlu: Anavatan Partili bakanların fısıldamalarını dinledim

Ekrem İmamoğlu: Anavatan Partili bakanların fısıldamalarını dinledim
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye çalışmalarına yönelik engellenme iddialarıyla ilgili "Görev süresi bir yıldan biraz fazla kalmış olan bir iktidardan bahsediyoruz. AK Parti'yi uyarıyorum. İstanbul'a kötülük yapmasınlar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyle Başkanı Ekrem İmamoğlu TBMM'de belediye metrolarının gelirinde kesinti yapılması, İBB'nin el konulan mülkleri ve belediye meclisindeki engelleme iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvenli'ye konuşan ve "Görev süresi bir yıldan biraz fazla kalmış olan bir iktidardan bahsediyoruz" diyen İmamoğlu özetle şunları söyledi:

"Bu tür zarar verici hamleleri ne kadar büyütürlerse alacakları oy ihtimali o kadar aşağı inecek. Bu da bir uyarı benden kendilerine. Kim üstüne alıyorsa, İstanbul'daki parti üyesinden en tepesindeki isme kadar AK Parti'yi uyarıyorum. İstanbul'a kötülük yapmasınlar. Nasıl 3 yıl dayandık, 1-1.5 yıl dayanacak gücümüz var. Türkiye'de iktidar değiştiğinde İstanbul'da işler yoluna girer.

En yetkili ağızdan ‘topal ördek' ilan edildim. Bunu kendisine felsefe edinmiş İstanbul'da bazı siyasi aktörler doğdu. İmamoğlu'na bir engelleme yapan ya da ona laf yetiştiren, laf çakan, hatta hakaret eden kendi saflarında apolet takmış gibi ödül almış gibi davranışlara büründüler. Gülerek izledim. Elbette tedbirle de izledim.

AK Partili vatandaşların vicdanına sığmadığını görüyorum. İstanbul'un 39 ilçesini araştırıyoruz. İstanbul'da en önde oldukları ilçelerde bile 10-15 puan kaybetmiş durumdalar. Kendilerine oy veren insanların bile en az yüzde 15'i 16'sı 20'si büyükşehir belediyesini engellediklerinin farkında. Aslında bir alarm çalıyorum onlar için. Bu milletin vicdanı derindir. "

ANAP'LI BAKANLARIN FISILDAMALARINI DİNLEDİM

İmamoğlu, İBB'nin mülklerine el konulmasıyla ilgili bir soru üzerine şöyle dedi:

"Hidiv Kasrı örneğin. Hidiv Kasrı'nın İBB'nin elinden nasıl alırsınız? Hidiv Kasrı'nın varisi torunu 90 yaşında. Mısır'dan kalkıp ziyarete geldi bastonuyla. ‘Nasıl alırlar, 1940'lı yıllarda ben sattım onu İBB'ye. Ve parasını aldım' dedi. Bu o kötü aklın yürüttüğü iş ve işlemler. Buraya Turgut Özal'ın anmasından geldim. 7-8 eski bakanın elini sıktım. 3 bakanın tek tek fısıldadığı şey neydi biliyor musunuz? ‘Sayın cumhurbaşkanı İBB başkanıyken İSKİ ile ilgili bir konu var, sizi ziyarete geleceğim dediğinde, ne ziyareti, suyun izninin ziyareti mi olur deyip imzalayıp yolladım' dedi bir tanesi. Bir tanesi ‘bu nasıl bir akıl, bizim hiç aklımıza gelmezdi bu işler, ben bir imza ile ödemesinin onayını verdim. Bir imza ile hazine onayını verdim' dedi. Ayaküstü Anavatan Partili bakanların fısıldamalarını dinledim."

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Gündem