Elazığ’da doktora hastadan silahlı saldırı

Elazığ’da doktora hastadan silahlı saldırı
Elazığ'da özel bir hastanede nöroloji uzmanı olarak görev yapan Oktay Kapan, bir hastanın silahlı saldırısına uğradı. Hasta tutklandı.

Elazığ'daki özel hastanede nöroloji uzmanı Oktay Kapan dün bir hastanın silahlı saldırısına uğradı. Oktay Kaplan, "Biliyorum, bu ilk değil son da olmayacak. Bir saniye ve bir hareket ile hayatımı kurtardım, peki yarın?" diye sordu.

Evrensel'de yer alan habere göre, 8 ay önce hastaneye gelen hasta, nöroloji uzmanı Oktay Kapan’ın aktardığına göre, “Beynimde çip var, Amerika beni dinliyor. Tespit et çıkar” diyerek MR çektirdi. MR sonuçlarını hastayla paylaşan Kapan, hastaya beyninde bir şey olmadığını söyledi. O zamandan beri hastanın, gerek sosyal medyadan gerekse de hastaneye gelerek kendisini tehdit ettiğini ifade eden Kapan, "Sen nasıl doktorsun, nasıl Hipokrat yemini ettin? Korkun ne?" gibi ifadelere maruz kaldığını anlattı. Daha önce şikayetçi olmadığını söyleyen Kapan, "Alıp bırakacaklar ve başıma bela olacak. Nasıl şikayetçi olayım?" ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN MERMİLERİ AĞZINA BOŞALTACAĞIM'

Dün öğlen saatlerinde yeniden hastaneye gelen hasta, beyninde çip olduğunu söyleyerek yeniden MR çektirmek istedi. Hastaya, "Bir kere çekmişsiniz, ikinciye gerek yok, bir daha para verme" diyen Oktay Kapan, hastanın saldırısına uğradı. Elini belindeki silaha götüren hasta, doktora, “Ucunda mermi var, namluya sürdüm. Bütün mermileri ağzına boşaltacağım" diyerek tehdit etti. Kapan, silahını çekecekken hastanın üzerine atladığını ve yaklaşık 15 dakikalık boğuşma sonunda silahını alarak etkisiz hale getirdiğini söyledi. Hasta gözaltına alınırken, Kapan da şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan saldırgan tutuklandı.

"BUGÜN BİR DOKTOR DAHA HİÇ YERE ÖLECEKTİ"

Emniyet'ten kendisine verilen bilgide silahın gerçek olduğunu, merminin silahın ucunda ve tetiğin ateşlenmeye hazır halde bulunduğunu aktaran Kapan, "Bugün bir doktor daha ölecekti hiç yere. Bu tür adamlar kısa sürede dışarı çıkıyor. Bana yapılan bir savcı veya hakime yapılsa sonuç yine aynı mı olacak? Sağlık çalışanları sürekli saldırıya uğruyor. Çıkan kanunlar var ama değişen bir şey yok" diye konuştu.

"Bu ne zaman son bulacak?" diye sitem eden Kapan, "Biliyorum, bu ilk değil son da olmayacak. Bir saniye ve bir hareket ile hayatımı kurtardım, peki yarın?" diye sordu.

Gündem