Elektrik kesintileri: Altyapı yetmiyor turizm sektörü zorda

Elektrik kesintileri: Altyapı yetmiyor turizm sektörü zorda
Turizm sezonunun en yoğun olduğu zamanda Marmaris, Datça ve Antalya'da yaşanan elektrik kesintileri yerel halkı, turistleri ve işletmecileri zorluyor. Anlatılanlara göre, gıdalar bozuldu, 'herkes perişan oldu.'

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde ve turizm sezonunun da en yoğun olduğu zamanda Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçeleriyle Antalya'da yaşanan elektrik kesintileri yerel halkı, turistleri ve özellikle işletmecileri zor durumda bıraktı. Sektör temsilcileri özellikle butik otellerin turistleri tahliye etmek zorunda kaldığını, Datça'da ise sektörün çöktüğü belirtildi.

'Herkes perişan'

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre, Hizmet İhracatçıları Birliği Turizm Sektör Komitesi Üyesi ve turizmci Bülent Bülbüloğlu, özellikle Datça Yarımadası'nda büyük sıkıntı yaşandığını söyledi. Bülbüloğlu, “Bölgede tüm konaklama sektörü, hizmet sektörü çökmüş vaziyette. Bir kere dördüncü gün oldu. Önceki gün daha iyiydi ama otelleri boşalttılar. Elektrik yok. Gıdalar bozuldu. Kasabı, manavı herkes perişan oldu. Özellikle iç turizmi, yazlıkçıları, küçük otelleri çok etkiledi diyebiliriz” değerlendirmesini yaptı.

Kesintilerin yaşandığı bölgede butik otellerin yoğun olduğunu kaydeden Bülbüloğlu, dış pazarı etkileyecek seviyede bir krizin yaşanmadığını aktardı.

Altyapı yetmiyor

Elektrik kesintilerine yüksek hava sıcaklıklarının neden olduğu belirtiliyor. Bodrum'da iki günde iki trafo patladı. Tedarikçi şirket aşırı sıcaklar, yoğun klima ve soğutucu kullanımının kesintilere sebep olduğunu öne sürdü. Aydın, Denizli ve Muğla'nın belediyelerinin altyapısından sorumlu ADM Elektrik'in yıllar öncesinde kurulan altyapısını acilen yenilemesi, gerekli ekipman, personel ve yedek parça gibi önlemleri alması gerektiği kaydedildi.

Gündem