Elif Şafak'ın Mine Kırıkkanat'tan intihal yaptığı tartışmalarına Ümit Özdağ da katıldı

Elif Şafak'ın Mine Kırıkkanat'tan intihal yaptığı tartışmalarına Ümit Özdağ da katıldı
Mine Kırıkkanat'ın, Elif Şafak'a açtığı intihal davasında mahkemenin Kırıkkanat lehine karar vermesi ile başlayan tartışmaya Ümit Özdağ da katıldı.

Mine Kırıkkanat'ın, Elif Şafak'ın 'Bit Palas' kitabı için 'intihal' iddiasıyla açtığı davada, İstanbul Anadolu 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi, bilirkişi heyetinin "yüzde 5 intihal" savına da dayanarak Elif Şafak ve yayıncısı Doğan Kitap hakkında tazminat kararı verdi.

Karar sonrası taraflardan gelen karşılıklı açıklamalar intihal tartışması yaratırken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da tartışmaya katıldı.

Yazar Ahmet Karadağ söz konusu tartışmaya dair X hesabından bir paylaşımda bulundu. Karadağ, Mine Kırıkkanat ile Özdağ'ın X'teki kısa diyaloğunun ekran görüntüsünü paylaşarak "Sanırım şu tweet Elif Şafak mı Mine Kırıkkanat mı konusunda karar veremeyenlere yardımcı olacaktır" notunu düştü.

Söz konusu ekran görüntüsünde Mine Kırıkkaanat'ın dava sonucunu paylaştığı tweetine, Özdağ, "Tebrikler Mine Hanım" diye yazarken Kırıkkanat da "Çok teşekkürler Hocam" diye cevap verdiği görülüyor.

Özdağ, Karadağ'ın bu tweetinin altına şunları yazdı:

"Ahmet bey, asıl bu X sizi hiç tanımayan bir kişi olarak benim sizinle ilgili karar vermemi sağladı.

Siz yazmış olduğu bir eser (Mine Kırıkkanat) çalınan ve mahkemeye giderek intihal (fikir hırsızlığı) yapan Elif Şafak’a karşı açtığı davayı kazanan kişiyi tebrik etmemden hareket ederek, okuyucuya 'taraf tutun, Özdağ’ın tebrik ettiği Kırıkkanat’ı değil Elif Şafak’ı tutun' diyorsunuz.

Mesele burada Kırıkkanat-Şafak meselesi değil. Emek hırsızlığı. Ve siz emek hırsızlığı yapan tarafı tutuyorsunuz. Ve sizin rezil bir zihniyeti temsil eden bir adam olduğunuzu anladım. Aslında bu kadar uzun yazmazdım. Ama intihali savunacak kadar düşük bir seviyeyi görünce dayanamadım.

Beni eleştirdiğiniz zaman size eleştiri getiren X kullanıcıları haklıymış. Siz hırsızlığı savunarak en ağır ifadeleri hak ediyorsunuz. Ve Birgün gazetesine bir not. Fikir hırsızlığına savunan bir yazara sahip olmak ile övünemezsiniz."

(Kısa Dalga)

Gündem