Elon Musk, iletişim alt yapısı çöken Gazze'ye internet desteği sağlayacak

Elon Musk, iletişim alt yapısı çöken Gazze'ye internet desteği sağlayacak
Elon Musk, iletişim altyapısı bombardımanlar nedeniyle tamamen çöken Gazze'ye StarlinK uyduları aracılığıyla internet desteği sağlayacağını açıkladı.

Elon Musk, Gazze'de İsrail'in ayrım gözetmeyen bombardımanı sonrası çöken iletişim altyapısına destek olmak için sahibi olduğu SpaceX firmasının Starlink uydularını aracılığıyla internet desteği sağlayacağını duyurdu.

Euronews'te yer alan habere göre Elon Musk, İsrail'in hava saldırıları sonucu internet ve telefon hatlarının kesildiği Gazze'de insani yardım kuruluşlarına Starlink uydu hizmeti sunabileceklerini söyledi. Gazze'deki uydu terminallerinin Starlink ile iletişim kurmadığını söyleyen Musk "SpaceX, uluslararası alanda tanınan yardım kuruluşlarına iletişim bağlantısı desteğinde bulunacak." dedi.

muskk.png

X platformunda Gazze'de 'internet ve telekominikasyonun kesildiğini ve acilen Starlink'e ihtiyaç duyulduğunu belirten bir doktorun paylaşımına cevap veren Musk, ilk paylaşımında "Gazze'de iletişim için kimin yetkili olduğu belli değil, ancak bu bölgede hiçbir terminalin bağlantı talebinde bulunmadığını biliyoruz." dedi.

(Kısa Dalga)

Gündem