Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleri Cumhurbaşkanlığı kararını açıklayacak

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleri Cumhurbaşkanlığı kararını açıklayacak
İttifak içi değerlendirmelerin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun temasları sonrası kararını veren bileşenler, yarın yol haritalarını paylaşacak.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleri Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin kararını açıklayacak.

Gazete Duvar'ın haberine göre; aday çıkarıp çıkarmama kararını uzun süredir görüşen ittifak, yarın (22 Mart) saat 11.30'da Ankara’da Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenleyeceği basın toplantısıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik tutumunu açıklayacak.

Kılıçdaroğlu'nun 'işaret edilmesi' bekleniyor

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde EMEP ve TİP genel merkezlerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunmuştu. Bu görüşmeler sonrasında yol haritasını belirleyecek olan Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin yapılacak açıklamada, Kılıçdaroğlu'na desteği açıktan belirtmeyecekleri fakat işaret edecekleri belirtilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem