Emekli astsubaylardan eylem: 'Mevcut hükümet bizleri nasıl görmezden geldi, bizler de sandıkta onları görmeyeceğiz'

Emekli astsubaylardan eylem: 'Mevcut hükümet bizleri nasıl görmezden geldi, bizler de sandıkta onları görmeyeceğiz'
İzmir’de emekli astsubaylar, yaşadıkları ekonomik sorunları çözmediği gerekçesiyle AKP iktidarını protesto etti.

Memur Emeklileri Dayanışma Derneği (MEDADER) üyesi emekli astsubaylar ve aileleri, bugün İzmir Gündoğdu Meydanı’nda toplanarak, yaşadıkları ekonomik sorunlar nedeniyle AKP iktidarına tepki gösterdi.

Emekli astsubayların eylemine CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da destek verdi. MEDADER Genel Sekreteri Celal Sencer eylemde yaptığı konuşmada, “14 Mayıs seçimleri, biz astsubaylar için var olma ya da yok olma seçimidir. Bizler, 14 Mayıs’ı sabırsızlıkla bekliyoruz. Mevcut hükümet bizleri nasıl görmezden geldi, bizler de sandıkta onları görmeyeceğiz” dedi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise “Eğer siz, yaşarken askerin, polisin kıymetini bilmezseniz ona gereken değeri vermiyorsunuz demektir” ifadelerine yer verdi.

'Çünkü astsubayın derdi ile dertlenmiyor'

CHP'li Bakan ise “Türkiye’de bütün meslek grupları içinde en çok intihar eden meslek grupları polisler. Çok ağır koşullarda amir baskısı, mobbinge uğruyorlar. Çok ağır koşullarda çalışıyorlar. Doğru düzgün mesai ücreti almıyorlar, onların da sorunlarının çözüldüğü bir süreci yaşayacağız" dedi. İktidarı da eleştiren Bakan, "Çözüm noktasında, en uygun zamanda çözecekken bunu bile isteye çözmediler. Çünkü astsubayın derdi ile dertlenmiyor. Çünkü polisin derdi ile dertlenmiyor. Çünkü uzman çavuşun derdi ile dertlenmiyor. Yani ‘bunlar nasılsa bize oy verirler, biz vatan millet deriz, şehit olduklarında arkalarından göz yaşı dökeriz, ama hayattayken bunun kıymetini bilmemize gerek yok’ diye düşünüyorlar. Eğer siz, yaşarken askerin, polisin kıymetini bilmezseniz ona gereken değeri vermiyorsunuz demektir. Gereken değer vermiyorlar" diye konuştu.

'14 Mayıs seçimleri, biz astsubaylar için var olma ya da yok olma seçimidir'

MEDADER Genel Sekreteri Celal Sencer ise şöyle konuştu:

“Yıllardır aralıksız sürdürdüğümüz astsubayların hak ve onur mücadelesinden bıkmadık, yılmadık, yılmayacağız. Ancak artık çok sıkıldık. 21 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının astsubaylara bir şey vermeyeceği, son olarak tazminatlarla ilgili verdikleri kanun teklifinden anlaşılmıştır. Zaten içerik olarak da bizi asla tatmin etmemiştir. Astsubayların sorunları, çok bilinmeyenli bir denklem veya kuantum fizik problemi değil. Sadece adalet. Bizler, astsubaylar hak mücadelesi için meydanlara çıkana kadar astsubayların çatı derneği TEMAD yönetimi 6 yıldır hiçbir eylemde bulunmadı. Seçime 3-4 ay kala, sadece sosyal medya araçlarını kullanarak sınırlı eylemlerde bulundu. Bu eylemlerde de başarı sağlayamadılar."

"Mevcut iktidar, TEMAD yönetimi ile sorunlarımız çözülemeyecektir. 14 Mayıs seçimleri, biz astsubaylar için var olma ya da yok olma seçimidir. Bizler, 14 Mayıs’ı sabırsızlıkla bekliyoruz. Mevcut hükümet bizleri nasıl görmezden geldi, bizler de sandıkta onları görmeyeceğiz." (ANKA)

Gündem