Emekli Büyükelçi İşcan, yeniden BM İşkenceye Karşı Komite üyeliğine seçildi

Emekli Büyükelçi İşcan, yeniden BM İşkenceye Karşı Komite üyeliğine seçildi
Emekli Büyükelçi Erdoğan İşcan, Birleşmiş Milletler'in Cenevre'de gerçekleştirdiği seçimlerde, İşkenceye Karşı Komite üyeliğine yeniden seçildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; Emekli Büyükelçi Erdoğan İşcan, BM İşkence ve Diğer Zalimane, Gayriinsani veya Küçültücü Muamele veya Cezaya Karşı Sözleşme'nin denetim organı olan İşkenceye Karşı Komite'de 2024- 2027 döneminde görevlendirilecek üyelerin belirlenmesi amacıyla bugün Cenevre'de yapılan seçimlerde, komite üyeliğine yeniden seçildi.

Komite'de 2020 yılından bu yana görev yapan emekli Büyükelçi İşcan, Komite'de bu yıl sonu itibarıyla boşalacak 5 üyelik için 16 adayın yarıştığı seçimleri en ön sıralarda kazandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu başarı, insan hakları ve çok taraflı diplomasi alanında derin bilgi ve tecrübeye sahip Emekli Büyükelçi İşcan'ın BM İşkenceye Karşı Komite'nin çalışmalarına sağladığı katkıların ve ülkemizin insan haklarının korunması ile geliştirilmesine yönelik uluslararası çabalara verdiği desteğin bir yansımasıdır. Emekli Büyükelçi İşcan'ın BM İşkenceye Karşı Komite'ye önemli katkılar sağlamaya devam edeceğine inanıyor, kendisine başarılarının devamını diliyoruz" ifadelerine yer verildi. (DHA)

Gündem