Emekli uzman çavuşlar mobbingden dolayı intihar eden uzman çavuşa sahip çıktı

Emekli uzman çavuşlar mobbingden dolayı intihar eden uzman çavuşa sahip çıktı
Şırnak'ta Ökkeş Gök isimli uzman çavuşun, mobbinge uğradığı için yaşamına son verdiği iddia edildi. Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği, yazılı basın açıklaması yaparak, olayla ilgili hukuki mücadelede aileyi yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Şırnak'ta Güneyçam Köyü Jandarma Karakolu’nda görev yapan Ökkeş Gök'ün intiharının, Gök'ün üstlerinden mobbing görmesinden kaynaklı olduğunu savundu.

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, Gök'ün ailesinin yanında olacaklarını ve adli süreci takip edeceklerini ifade etti.

"Tüm yasal yollara başvurulacaktır"

TUZED Başkanı Ömer Doğan, açıklamada, yaşanan olaydan dolayı üzüntülü olduklarını dile getirerek, "Rahmetli silah arkadaşımız ve kıymetli ailesi asla yalnız değildir. Tarafımızca, meslektaşımızın yaşamış olduğu yoğun baskılar sonucunda onurlu bir şekilde canına kıymasına neden olan, sıralı amir ve üstlerinden, hesap sorulması için hukuk kuralları çerçevesinde tüm yasal yollara başvurulacaktır." dedi.

Doğan, Şu konuyu açıkça belirtmek isteriz ki dernek olarak görev başındaki ve emekli olan tüm meslektaşlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm personelimizin, yasal haklarını korumak için mücadelemiz aralıksız sürecektir. Son mektubunda yaşamayı beceremediği için özür dileyen Ökkeş Gök kardeşimiz, seni yaşatamadığımız için biz senden özür dileriz. Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem