"Emeklilere yapılan zam gözden geçirilmeli"

"Emeklilere yapılan zam gözden geçirilmeli"
Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, Türkiye’de emeklilerin hakkını savunan tek sendika olduklarını dile getirerek emeklilere yapılan zamların yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Haydar Göktaş, emeklilere yapılan zamla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Birleşik emekliler Sendikası olarak 6.02 2023 tarihinde yaşadığımız 100 yılın felaketinde özellikle 8 ilimizde büyük felaket yaşandı. Binlerce insanımız hayatını kaybetti.

İlçelerimiz köylerimiz yerle bir oldu. Zaten felaketlerin ve büyük yoksulluğu yaşandığı bölgemizde bu afetten dolayı Hayat daha da zorlaştı.

Deprem sonrası yapılan milletvekilliği ve cumhurbaşkanları seçimleri sonrası yeni seçilen cumhurbaşkanımıza ve milletvekillerimize hayırlı olsun diyor ve başarılar diyoruz.

Biz Türkiye’de emeklilerin haklarını savunmak için kurulmuş bakanlık onayı almış tek Yetkili Sendika olarak Asgari ücretli ve emeklilerin maaşlarının belirlenmesine ilişkin büyük bir endişe duymaktayız.

Türkiye'deki Mayıs 2023 itibarıyla Açlık sınırını 10.360 TL yoksulluk sınırının da, 33.750 TL olduğunu göz önünde bulundurulduğunda bu verilerin Asgari ücretin belirlenmesinde hükümetin gerçek enflasyonunu göz ardı ettiği ortaya çıkmaktadır.

Asgari ücretli ve en düşük emekli maaşı alan her vatandaşın insanca onurlu bir yaşam için gerekli olan bir seviyede maaşlarının daha uygun bir seviyede olması gerekmektedir. Dul ve yetim maaşı alan vatandaşlarımızla daha kötü seviyede yaşamaktadırlar. Emeklilere kademeli olarak yapılan zam asla kabul edilemez.

Kiralar arttı. Halen çadırlarda yaşamak zorunda olan vatandaşlarımız var. Bunlar göz ardı edilmemeli. En düşük emekli maaşı asgari memur maaşı kadar olmalı. Bayram ikramiyesi bir maaş tutarında verilmedi, sağlıkta katkı payı kaldırılmalı randevunu sistemde emeklilere öncelik tanınmalı. 2020 yılı sonrası emekliler için intibak yasası derhal çıkarılmalı.”

Gündem