Emekliler maaş zammına isyan etti: Et alamıyoruz, beslenemiyoruz

Emekliler maaş zammına isyan etti: Et alamıyoruz, beslenemiyoruz
Birleşik Emekliler Sendikası, “emeklilerin maaşının en düşük memur maaşı kadar olması” talebiyle eylem yaptı.

Malatya’da emekliler, hayat pahalılığı karşısında maaşlarına yapılan yetersiz zamları protesto etti.

Malatya Söz’den Yusuf Durdu’nun haberine göre, “Emekliye müjde verme hakkımızı ver yeter”, “Emeklilik devlete yük değil bedeli peşin ödenmiş bir haktır”, “Eskiden emekli maaşıyla ev, araba hesapları yapılırdı şimdi zeytin, peynir hesabı yapılıyor” yazılı dövizlerle bir araya gelen Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, emekli maaşlarının en düşük memur maaşı düzeyine çıkarılmasını talep etti.

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Haydar Göktaş, yaptığı konuşmada, “Meclisin onayına sunulan sahte TÜİK verilerine ve iktidarın ek katkılarıyla kim ne kadar maaş alacak belirlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir haksızlık olmamıştır” dedi.

“Emeklilere yapılan zamda haksızlık var” diyen Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Memura yüzde 17,5 artı seyyanen 8 bin 77 ve en düşük maaş 22 bin lira, işçiye yüzde 45, asgari ücrete yüzde 34 ama emekliye yüzde 25. İnsan diyoruz. Maaşlar arasında bu kadar fark olur mu? Emekliye yüzde 25 yeterli ve enflasyon yıllık 38 ise memura neden yüzde 86 zam yaptınız? Yok, memura yüzde 86 gerekiyor ise emeklilere neden yüzde 25? Burada bir haksızlık, adaletsizlik ve kul hakkı var.”

“Tek sosyal faaliyetimiz banklarda oturmak”

Göktaş, emeklilerin aldıkları maaşla geçinmekte zorlandıklarını ifade ederek, “Emeklilerin maaşı en düşük memur maaşı kadar olmalıdır. Biz emeklilerin tek sosyal faaliyeti banklarda oturup, parklarda gezmektir. Kıraathane ve çay ocaklarına zaten gidemiyoruz. Ailelerimizle, çocuklarımızla, eşimiz dostumuzla lokantaya gidemiyoruz, et alamıyoruz, beslenemiyoruz” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem