Emekliye teşvik: Kışın da köyünde kalırsa elektrik ve su indirimi alacak

Emekliye teşvik: Kışın da köyünde kalırsa elektrik ve su indirimi alacak
Emekliler zam müjdesi beklerken AKP'den emekliye tersine göç teşviki çıkıyor. İstanbul'un nüfus yoğunluğunun azaltılması için Yazlarını memleketlerinde geçiren emeklilere kışın da köylerinde kalmaları şartıyla elektrik ve su faturalarında indirimi yapılacak

Kira artışları İstanbul'da yaşamayı imkansız hale geitirdi. Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zam sonrası emekliler hükümetten 'seyyanen zam' beklerken, AKP'nin yeni bir formül arayışında olduğu konuşulmaya başlandı. Hayat pahalılığı ve fahiş kira fiyatlarının en çok yaşandığı kentlerden olan İstanbul için 'köyünde kal' planı masaya geldi.

Hazırlıkla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a önümüzdeki günlerde sunum yapılacak. Proje, Erdoğan'ın talimatı ile son şeklini alıp hayata geçirilecek.

AKP'nin öncelikli hedefi İstanbul'da yaşayan ancak, bahar ayları ile birlikte memleketlerine gidip yılın yarısını orada geçiren emekliler.

Bu şartlara sahip emekliler, evini İstanbul'dan köyüne taşırsa t elektrik, su gibi temel kalemlerde teşvik alacak. Elektrik, su parası alınmaması ya da az alınması, taşınma yardımı yapılması gündemde. (Kısa Dalga)

Gündem