Emine Şenyaşar Adalet Bakanlığı'nın önünden seslendi: Oğlum serbest bırakılana kadar eylemime devam edeceğim

Emine Şenyaşar Adalet Bakanlığı'nın önünden seslendi: Oğlum serbest bırakılana kadar  eylemime devam edeceğim
Eşi ve iki oğlu AKP eski milletvekilinin korumaları ve akrabaları tarafından katledilen Emine Şenyaşar, oğlu Fadıl Şenyaşar'ın hukuksuzca tutukluluğunun sürdüğünü belirterek "Oğlum serbest bırakılana kadar eylemime devam edeceğim" dedi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı kurtulan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor.

Annelerden destek istedi

Nöbeti Şanlıurfa'dan Adalet Bakanlığı önüne taşıyan Şenyaşar ailesi adalet arayışlarını 54’üncü günde de sürdürdü. Oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte üzerinde “Adalet” yazan döviziyle nöbete gelen Emine Şenyaşar, oğlu Fadıl Şenyaşar’ın tutukluluğunun devamına tepki göstererek oğlu serbest bırakılana kadar eylemine devam edeceğini vurgulayarak tüm annelerin kendisine destek vermesini istedi.

"Oğlum hapisteyken suçu işleyenler dışarıda geziyorlar"

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Emine Şenyaşar mahkeme için Malatya’ya gittiğini hatırlatarak, “Mahkeme diye bir şey yok, her duruşmada başka bir hakim ve savcı getiriyorlar. Her duruşmada başka bir mahkeme yapıyorlar. Oğlum hapisteyken suçu işleyenler dışarıda geziyorlar. Oğlumu serbest bırakmayana kadar burada olmaya devam edeceğim. Demesinler sadece biz burada oturuyoruz tüm dünya bizden haberdar” ifadelerini kullandı.

Şenyaşar, hastanedeki kanıtların yok edilmesine tepki göstererek, “5’inci iftarımı burada açıyorum. İstiyorum ki bütün anneler gelip bana yardım etsin bizi yalnız bırakmasınlar” dedi.

İftarını açan Emine Şenyaşar ve Oğlu Ferit Şenyaşar Meclise geri döndü. (Kısa Dalga)

Gündem