Emniyet araçlara el koymuştu... Hanefi Avcı: Hukuki sorun yaratabilir

Emniyet araçlara el koymuştu... Hanefi Avcı: Hukuki sorun yaratabilir
Organize suç örgütlerine yapılan operasyonlar sonucunda ele geçirilen 23 araçın mahkeme kararıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne verilmesine ilişkin tartışmaya Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da dahil oldu. Avcı, uygulamanın hali hazırda süren kara para davalarındaki sanıklara ait araçlar olmasının sonraki süreçte hukuki sorun yaratabileceğini belirtti.

10 Haber'e yaptığı değerlendirmede “Emniyet envanterine alınan araçlar genellikle kaçak yollarla Türkiye’ye sokulan araçlar oluyor. Bizim dönemimizde ihtiyaç olduğunda standart model araçları alıyorduk” dedi.

Avcı, lüks araçların emniyet envanterinde değerlendirilmediğini söylerken, “Özel olarak kullanılması gereken araçlar bunlar. Devlet ödenekleriyle bakmak zor. Bakımı, sigortası, yedek parçası pahalıya geliyor. Çoğunlukla böyle lüks araçlar astarı yüzünden pahalıya geliyor” dedi.

Tartışma yarattı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda suç örgütlerinden alınan çok sayıda lüks aracın Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine alındığını açıkladı.

Mevzuata göre suç geliri ile elde edilen malvarlığına el konulabiliyor. Ancak yargılama süreci henüz sonuçlanmadığı için şüphelilerin beraat etmesi veya başka nedenlerden dolayı mal varlıklarının iade edilmesi ihtimali her zaman bulunuyor. "Böyle bir durumda şüpheliler Emniyet tarafından kullanılmakta olan araçlarını geri almaya hak kazanırlarsa ne olacak? Araçların uğradığı hasar ve zararları kim / nasıl karşılayacak?" gibi sorular kamuoyunda tartışılıyor.(Kısa Dalga)

Gündem