Emniyet: “Mahir Ünal'a saldırı yok, “Devleti tanımıyorum” diyen kişi gözaltına alındı”

Emniyet: “Mahir Ünal'a saldırı yok, “Devleti tanımıyorum” diyen kişi gözaltına alındı”
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, AKP Genel Başkan Yardımıcısı Mahir Ünal’a saldırı girişimi yönündeki haberler yalanlandı. Mahir Ünal’a "TBMM'yi tanımıyorum, devleti tanımıyorum" diyen bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada cuma namazı sonrası Ulucami'de çiftçi ile sohbet eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'a saldırı girişiminde bulunulduğunu söylemişti. Çabukel, "Yapılan saldırının sebebinin ne olduğu, organize bir şekilde saldırı mı düzenlendiği, sebebi her ne olursa olsun şiddeti kınadığımızı bildiriyoruz. Mahir Ünal’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ise saldırı girişimi iddiasını yalanladı. Emniyetten yapılan açıklamaya göre, DSİ’den emekli bir kişi Mahir Ünal’la görüşmek istedi, bu kişinin oğlu ise “Devleti tanımıyorum, TBMM’yi tanımıyorum” deyince gözaltına alındı.

Emniyet’in açıklaması şöyle:

“12.02.2021 günü Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere ilimizde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Mahir Ünal  ve beraberindeki partililer ile, Cuma Namazını kıldığı Ulu Camii önünden tahsisli aracına bindiği esnada, DSİ’den emekli Z. T. isimli şahıs “Sayın vekilim size bir maruzatımı arz etmek istiyorum” şeklinde beyanda bulunmuştur.

Vatandaşın beyanı üzerine araçtan tekrar inen Sayın Mahir Ünal adı geçen vatandaşın sorunlarını dinlemeye başlamıştır. Z.T. isimli şahıs, Sayın Mahir ÜNAL’ a talebini ilettiği esnada, kalabalığın arkasında bulunan ve Z.T’nin oğlu olan O. T. isimli şahıs; TBMM' ni tanımıyorum , Devleti tanımıyorum” şeklinde beyanlarda bulunması üzerine  koruma polisleri tarafından müdahale edilerek bölgeden uzaklaştırılarak hakkında "TCK . 301.maddeden (Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak.... ) adli işlem yapılmak üzere gözaltına alınmıştır. 

Basın ve yayın kuruluşları ile bazı sosyal medya hesaplarından Sn. Mahir Ünal’a  bir saldırı veya saldırı girişimi olduğu haberleri gerçekleri yansıtmamaktadır.”

Gündem