Emniyet’e bombalı saldırı: ‘Veteriner öldürüldü, aracı gasp edildi’ iddiası

Emniyet’e bombalı saldırı: ‘Veteriner öldürüldü, aracı gasp edildi’ iddiası
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıda kullanılan aracın Kayseri'nin Develi İlçesinde veteriner Mikail Bozloğan’dan gasp edildiği iddia edildi. Bozlağan’ın cansız bedeni boş bir arazide bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıda kullanılan hafif ticari aracın Kayseri'de gasp edildiği ileri sürüldü. Saldırıyı düzenleyen kişilerin, Kayseri’nin Develi İlçesinde veterinerlik yapan Mikail Bozloğan'ı başından vurarak öldürdüğü, aracını gasp edip Ankara gittiği ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi. Veteriner Mikail Bozloğan'ın cesedi ise köy yakınlarındaki boş bir arazide başından vurulmuş halde bulundu.

Sabah’tan Ali Altuntaş ve Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre, Emniyet’e düzenlenen saldırıda kullanılan 38 TP 962 plakalı hafif ticari araç, Kayseri'nin Develi İlçesi Çataloluk Köyüne bağlı Avlağa Mezrası'nda yaşan Veteriner Mikail Bozlağan'dan gasp edildi. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin veteriner Bozlağan’ı başından vurarak öldürdükten sonra şarampole sürükleyerek bıraktıkları ileri sürüldü.

Mikail Bozloğan

Çataloluk Köyü Muhtarı İsmail Yıldırım, olayın önceki akşam 20.30 sıralarında gerçekleştiğini belirterek, "Teröristler Avlağa mezrası yakınlarında Veteriner Mikail Bozlağan'ın aracını durduruyor. Mikail'i öldürüp aracını gasp ediyorlar. Yolun kenarına şarampole sürüklüyorlar. Babası oğlunu telefonla defalarca arıyor ancak telefon açılmayınca baba aramaya çıkıyor. Mikail'in babası aracıyla seyir halindeyken virajlı ve tehlikeli bir yer var. Oraya gelince mecburen yavaşlıyor. O sırada yolda kan izi görüyor. Baba kan izlerini takip ederek oğlunun cesedini buluyor" iddiasında bulundu.

Bozlağan'ın 2 yıl önce evlendiğini belirten İsmail Yıldırım, "Mikail Bozlağan çalışkan ve yöre halkı tarafından sevilen biriydi. Daha 2 yıl önce evlenmişti. 4 ay önce de oğlu olmuştu. Teröristlerin bu hain saldırısı hepimizi yasa boğdu" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem