En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu
En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklif, TBMM'de kabul edildi.

Yeni Düzenlemeye göre; 5 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında ödenen ikramiyeler 1.100 TL’den 2 bin liraya, gazilere ödenen aylık da asgari ücret seviyesine yükseltildi.

Yargı mensuplarına düzenleme

Yargıtay Birinci Başkanvekili, Danıştay Başkanvekili, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Danıştay Daire Başkanları, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin kıstas aylık oranı, Anayasa Mahkemesi üyeleri ile aynı seviyeye getiriliyor. Bu kadrolarda görev yapanların ek tazminat oranı ve ek göstergeleri Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleriyle eşit durumda olacak.

Ayrıca Yargıtay Başkanı, Danıştay Başkanı, Sayıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Yargıtay Birinci Başkanvekili, Danıştay Başkanvekili, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Sayıştay, Yargıtay ve Danıştay Daire Başkanlarına verilen yüksek hakimlik tazminatı oranları 17 bine çıkarılarak Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri ile eşit duruma getirildi.

Afetlerde mücadele edenlere devlet nişanı

Deprem, sel, yangın gibi afetler ile salgın hastalıklarda çalışma yürütenlere madalya ve nişan verilmesi de öngörülüyor. Buna göre; afetler ile salgın hastalıkların önlenmesinde ya da bunlarla mücadele edilmesinde verdiği katkılarla üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlık gösteren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası, yabancılara ise Cumhurbaşkanı Kararı ile Üstün Fedakarlık Nişanı verilecek. (Kısa Dalga)

Gündem