Enes Kara'nın arkadaşları: "Bir şeyler yapılması için daha kaç canımızı kaybetmememiz gerekiyor?"

Enes Kara'nın arkadaşları: "Bir şeyler yapılması için daha kaç canımızı kaybetmememiz gerekiyor?"
Enes Kara’nın arkadaşları Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi önünde toplandı: "Bir şeyler yapmak için daha kaç canımızı kaybetmememiz gerekiyor? Enes videosunda ‘19 yaşımı böyle hayal etmemiştim’ diyor. Hangimiz 19 yaşını böyle hayal edebilir ki? Enes her zaman kalbimizde yaşayacak ve her zaman 19 yaşında olacak."
Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara (20), kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar ve gelecek kaygısından dolayı intihar etti. Arkasında intihar notu bırakan Kara, "Müslüman olmadığı halde cemaat yurdunun kendisini namaz kılmaya ve cemaat derslerine katılmaya zorladığını" belirtmişti.

Kara’nın arkadaşları Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi önünde toplandı. Öğrenciler adına açıklamayı yapan Zeynep İlayda Baykendi videosunda cemaat evindeki baskıdan, ders ve gelecek kaygısından bahseden Kara’nın yalnız olmadığını, birçok arkadaşlarının bu kaygılara sahip olduğunu söyledi. Baykendi, “Bir şeyler yapmak için daha kaç canımızı kaybetmememiz gerekiyor? Daha kaç gencin dünyayı kucaklayacak gülüşünün solması gerekiyor? Artık bu durumun ele alınmasını; ailelerin, öğretmenlerin, yönetimin bu durum hakkında bir şeyler yapmasını talep ediyoruz. Enes videosunda ‘19 yaşımı böyle hayal etmemiştim’ diyor. Hangimiz 19 yaşını böyle hayal edebilir ki? Enes her zaman kalbimizde yaşayacak ve her zaman 19 yaşında olacak" dedi.



"EV, NUR CEMAATİNE AİT"

Kara’nın arkadaşları da evin Nur cemaatine ait olduğunu söyledi. Devletin imkânlarını genişletmesi ve öğrencilerin arkasında durmasını talep eden öğrenciler, devlet yurtlarının sayılarının artırılmasını ve öğrencilerin cemaat yurtlarına mecbur bırakılmamalarını istedi.

Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre  Enes Kara, Hilalkent Mahallesi’nde bulunan 10 katlı Defne Apartmanı’nın 6’ncı katında kalıyordu. Komşuları evde beş kişinin kaldığını, evin Nur cemaatine ait olduğunu söyledi. 

Kara’nın bir başka komşusu da 2005’ten beri evin Nur cemaatine ait olduğunu söyledi. Öğrencilerin başında ‘Selçuk Hoca’ diye bilinen birinin bulunduğunu söyleyen komşu, “Ben çocuğu bir sefer gördüm, kendi halinde bir çocuktu. Selçuk Hoca buradaki çocukların başındaydı, sorumluları o. O da dün buradaydı. Hiç kimse çocuklardan bir rahatsızlık, kötülük duymadı. Çocuk bu sene yeni geldi. Bu cemaat evinde kalanlar 16 senedir sürekli değişiyor, biri geliyor, biri gidiyor” dedi.

HABERİN TAMAMI

Gündem