Engelli kızı intihara sürüklemekle suçlanan Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade: Bana aşık olmuş

Engelli kızı intihara sürüklemekle suçlanan Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade: Bana aşık olmuş
Zihinsel engelli E. D.’ye yönelik cinsel istismarla suçlanan Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade, ilk kez hâkim karşısına çıktı. Savunmasında E. D.’nin kendisine âşık olduğunu öne süren Sade, “Tecavüz olayı söz konusu değil” dedi. Eşinden ayrı yaşayan Sade’nin “yağma” ve kasten yaralamadan” iki ayrı sabıkasının olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, İsmailağa Cemaatine yakınlığı ile bilinen Uzlet İlim Yayma Derneğinin tutuklu başkanı sanık Alperen Sade’nin yanı sıra, ölen E. D.’nin annesi, dedesi ve teyzesi ile taraf avukatları katıldı. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmir Barosu’ndan avukatların da takip ettiği duruşmada savunması alınan Alperen Sade evli ve 4 çocuklu olduğunu söyledi. Sade aylık gelirini ise ‘20/30 bin’ olarak beyan etti.

‘Yemek yedirmek istedim’ iddiası

Halktv'den Dinçer Gökçe ve Seyhan Avşar'ın haberine göre; olayın yaşandığı 7 Mart 2023 günü, eşi ve çocuklarının şehir dışında olduğunu söyleyen Sade “E. ile Maltepe Güzelyalı’da karşılaştım. Benden çakmak istedi. Çakmağı verdim sigarasını yaktı. Daha sonra ailesi ile sorun yaşadığını eve gitmek istemediğini söyledi. Aracıma aldım. Araç, derneğe bağlı aşevinin aracıydı. Kendisini Tuzla’ya götürmemi istedi. Tuzla’da bulunan sosyal tesislerde yemek yiyecektik. Ancak tesis kapalıydı. Benim de evime dönmem gerekiyordu. Çekmeköy’e geldik. Evde yemek yaptım. Ben yardımsever biriyim. Herkese yardım ediyorum. O sırada E. de Kuran’ı Kerim okudu. Birlikte yemek yedik. Akşam 8-9 gibi yemeği yedik. Daha sonra E.’yi evine götürmek istedim kabul etmedi. Aynı şekilde karakola götürmek istedim. Onu da kabul etmedi. Gece saat 12.00 gibi bir AVM’nin yakınına bıraktım” dedi.

‘Hocam ciddi bir mesele var’ telefonu

Sade, E. D.’ye yönelik tecavüz olayının söz konusu olmadığını öne sürerek “Birkaç gün sonra polisler aradı. ‘Hocam ciddi bir mesele var’ dediler. Ben de karakola gittim ifademi verdim” diye konuştu.
Sade ifadesinin devamında “Ben birine tecavüz etsem, gidip de her tarafta kameraların olduğu bir yere mi bırakırım. Gider tenha bir yere bırakırım. Sonra, ‘Hoca kılıklı bir adam kızı kaçırmış’ derler” diye konuştu. Tecavüz suçlamasının doğru olmadığını öne süren Sade, E. D.’nin intihar etmesinin nedenini ise “Kız bana aşık olmuş. Bana gelmek istemiş. Aile izin vermeyince intihar etmiş” iddiasında bulundu. Bu sözlere, yaşamını yitiren kızın yakınları büyük tepki gösterdi. Anne S. D. ile çocuğun dededi ağladı.

Polis ifadesi öncesi elemanını yönlendirdi

Alperen Sade’nin tanığı olarak dinlenen M. A.’ya, mahkeme başkanı, emniyet ve savcılık ifadesinde, bu kişinin kendisine “Polisler sana sorarsa. ‘7 Mart Salı günü bir kızı bir yerden aldım başka bir yere bıraktım dersin’ dediğini. Kendisinin ise ‘Tamam Hocam’ yanıtı verip vermediğini sordu. M. A. ise “Ne demişsem ordadır. Doğrudur” dedi.

Gündem