CHP'den hükümete Gülistan Doku çağrısı: "Akıbetinin ne olduğu, nerede olduğu ortaya çıkarılsın"

CHP'den hükümete Gülistan Doku çağrısı: "Akıbetinin ne olduğu, nerede olduğu ortaya çıkarılsın"
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Tunceli’de kaybolan ve iki yılı aşkın süredir bulunamayan Gülistan Doku için TBMM Genel Kurulu’ndan hükümete çağrı yaptı. Altay, “Yürütme organına TBMM’den sesleniyorum: Gülistan Doku'nun akıbetinin ne olduğunun, nerede olduğunun ortaya çıkarılması konusunda azami gayreti göstermeye çağırıyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Gülistan Doku’nun kaybolması olayını gündeme getirdi. Altay, şöyle konuştu:

“TBMM’de bir acılı anne babanın feryadını sanıyorum bütün gruplar işitti. Bu anne baba bütün grupları ziyaret etti. Kızları, evlatları Gülistan Doku iki yıldır, 5 Ocak 2020'den beri kayıp. Kayıp olayının yaşandığı andan itibaren bu konunun üzerine eksik ve yanlış gidildiğine dair ciddi iddiaları var.

Meclis’ten talepleri var. TBMM çare müessesesidir ve bu talebe, bu feryada, bu çığlığa seyirci kalamaz. Yürütme organına TBMM’den sesleniyorum: Gülistan Doku'nun akıbetinin ne olduğunun, nerede olduğunun ortaya çıkarılması konusunda azami gayreti göstermeye çağırıyorum. Bu acılı anne babanın feryadına hem Meclis’imizin hem aziz vatandaşlarımızın ve yürütme organının dikkatini çekiyorum.”

(ANKA)

Gündem