Engin Özkoç ve Tuncay Özkan'dan Oda TV ve Sabah'a 'hakaret ve iftira' davası

Engin Özkoç ve Tuncay Özkan'dan Oda TV ve Sabah'a 'hakaret ve iftira' davası
Engin Özkoç ve Tuncay Özkan'ın avukatı Celal Çelik, Oda TV ve Sabah'ta yer alan haberlerin tamamıyla yalan olduğunu belirtti.

Eski CHP Milletvekili Engin Özkoç, "1,5 Milyarlık Rant" başlıklı haberi nedeniyle Oda TV ve Sabah Gazetesi'ne dava açtı.

Suç duyurusun ilk olarak Engin Özkoç ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın avukatları Celal Çelik duyurdu.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sabah ve ODATV isimli sözde gazetelerin 12 Kasım 2023 Tarihli yayınlarında; "1,5 Milyarlık Rant" başlığı altında verilen, tamamıyla yalan ve iftira içerikli sözde haber metinlerinden ötürü, Sabah ve ODATV sorumluları hakkında, Hakaret ve İftira Suçlarından suç duyurusunda bulunulmuş, ayrıca TEKZİP başvurusu da yapılmıştır" dedi.

Engin Özkoç da avukatı Celal Çelik'in tweetini paylaşarak, “Sabah Gazetesi ve ODATV’nin yalan ve iftira içerikli sözde haberleri için hukuki süreci Avukatım Celal Çelik başlatmıştır” açıklaması yaptı.

Ne olmuştu?

İktidara yakın Sabah gazetesi, CHP'li Tuncay Özkan ve Engin Özkoç'un, İstanbul'da CHP'li Esenyurt Belediyesi ile sözleşme yaparak ilçedeki 40 bin konutun asansör kontrol işlerini aldığını ileri sürmüştü. Gazetenin iddiasına göre, AND Asansör 2019'da Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'la yapılan görüşme sonrasında asansör kontrol işlerini 5 yıl süreyle aldı.

Gizlice yapılan sözleşme, AKP'li Meclis üyelerinin durumu öğrenmesi üzerine ifşa oldu. AND Asansör'ün Esenyurt'taki tek yetkili firma olarak yalnızca periyodik bakımlardan 5 yılda yaklaşık 1.5 milyar lira gelir elde ettiği belirtildi.

AKP'li Meclis üyeleri ise 2020'de konuyu yargıya taşıdı.

Oda Tv ve Sabah, AND Asansör'ün sahibinin Tuncay Özkan ve Engin Özkoç olduğunu iddia ediyor. (Kısa Dalga)

Gündem