İstinaf mahkemesi, tacizi gören tanığı beğenmedi, enişte tacizi davasında beraat verdi

İstinaf mahkemesi, tacizi gören tanığı beğenmedi, enişte tacizi davasında beraat verdi
İzmir'de baldızını taciz ettiği gerekçesiyle 5 yıl 7 ay hapis cezası alan G.T. ile ilgili karar istinaf mahkemesi tarafından bozuldu ve beraat kararı çıktı. Dosya Yargıtay'a taşındı. Davanın avukatı "Aynı evin içinde olayın mağdurun kardeşi tarafından görülmesine rağmen, tarafsız olamayacağı düşünülerek ifadelerine itibar edilmedi. Biz bu olayların tam olarak kim tarafından görülebileceğini anlamadık" dedi.

İzmir Bayraklı'da yaşayan 20 yaşındaki T.T. 2019 yılı aralık ayında annesi D.T.'ye eniştesi G.T. tarafından 2018 yılının haziran ayı ve öncesinde tacize maruz kaldığını anlattı.

D.T.'nin suç duyurusunda bulunması üzerine, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İfadesi alınan T.T., eniştesinin misafirliğe geldiğinde kendisini taciz ettiğini, ablasının evliliğinin bozulmaması için bu durumdan kimseye bahsetmediğini belirtip, "Ancak, boşanma aşamasına gelmelerinden sonra beni engelleyecek bir durum kalmadı" dedi.

Soruşturmanın ardından G.T. hakkında 'cinsel taciz' suçundan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İzmir 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmalarında ifadesi alınan T.T., savcılıktaki ifadesinde söylediklerini tekrarladı.

G.T. ise mahkemeye verdiği savunmasında, suçlamaları reddedip, "Biz ilk etapta eşim S.T. ile anlaşmalı olarak boşanacaktık. Ancak araya maddi konuların girmesi üzerine bu çekişmeli bir boşanma haline geldi. 02 Ağustos 2018 tarihinde boşanma davamız açıldı. T.T.'ye yönelik herhangi bir cinsel istismar eylemim kesinlikle olmadı. T.T.'nin annesi D.T. ev hanımıdır. Bu nedenle de devamlı olarak evde bulunmaktadır. Dolayısıyla benim T.T.'ye, onun bulunduğu bir ortamda cinsel istismara yönelik bir eylemde bulunmam mümkün değil. Bu iddialar boşanmayla ilgili konular sebebiyle asılsızca gündeme geldi" dedi.

2019 yılının aralık ayında kararını açıklayan mahkeme heyeti, G.T.'ye 5 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

G.T.'nin itirazı üzerine dosya istinaf mahkemesine gitti. Kararı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi, G.T. hakkında ilk derece mahkemesinin kararını bozarak, beraate hükmetti.

Gerekçeli kararda T.T.'nin ifadelerinin çelişkili olduğuna dikkat çekildi. Gerekçeli kararda şöyle dendi:

"T.T., beyanı hükme esas alınan arkadaşı tanık S.S.'ye olayı anlattığını ifade etmişse de tanık olayı görmediği, beyanlarının yalnızca mağdurun kendisine anlatımından ibaret olduğunu söylemiştir. T.T., savcılıktaki ilk ifadesinde sanık G.T. kendisine annesinin yanında, 'Beni başka erkeklerle karıştırma seni fena yaparım' demiş ise de kovuşturma aşamasında ne tanıklardan ne de mağdurdan böyle bir ifadeye rastlanılmamıştır. Yine mağdur kovuşturma aşamasında vermiş olduğu beyanlarda G.T. tarafından şiddete uğradığını ve kollarının morardığını, Instagram hesabına el konulduğunu, kendisine yabancı klipler izletildiğini söylemişse de ilk ifadesinde bu olaylardan hiç bahsetmediği, bu açıdan mağdurun kovuşturma aşamasındaki ifadelerinin, hazırlık aşamasındaki ifadelerine göre abartılı kısımlar olduğu görülmüştür. Mağdur T.T.'nin ifadelerinde boşluklar olduğu ve ayrıntıya giremediği tespit edilmiştir."

Kararda ayrıca, taciz olaylarını gördüğünü söyleyen tanık N.T.'nin mağdurun kardeşi olması nedeniyle tarafsız olmasının düşünülemeyeceği de vurgulandı.

Kararda, G.T. ile mağdur T.T.'nin ablası S.T.'nin 2018 yılı ağustos ayında boşanmaya karar vermelerinin ardından mal paylaşımı konusunda çekişmeli boşanma davası sürecinin başladığı vurgulanıp, "Daha sonra T.T. ve annesi, 09 Eylül 2018 tarihinde konuyla alakalı yetkili mercilere şikayetçi olmuştur. T.T ve ailesinin sanık G.T. ile aralarında menfaat çatışması bulunmaktadır" denildi.

Kararda, G.T.'nin T.T.'ye karşı iddia olunan suçu işlediğine dair kesin, inandırıcı her türlü şüpheden uzak, sanığın mahkumiyetine yeter hukuki delillerin bulunamadığı belirtildi.

T.T'nin avukatı Büşra Tuğçe Yetken, istinaf mahkemesinin kararına itiraz ettiklerini ve dosyanın Yargıtay'da incelenip son kararın verileceğini belirtip, "Aynı evin içinde olayın, mağdurun kardeşi tarafından görülmesine rağmen, tarafsız olamayacağı düşünülerek ifadelerine itibar edilmedi. Biz bu olayların tam olarak kim tarafından görülebileceğini anlamadık. Kaldı ki cinsel suçlarda tanık anlatımlarının bizzat görgüye dayalı olması aranmaz. Yargıtay'da adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi. (DHA)

Gündem