Enkazdan yaralı çıkarıldı, yollar yarıldığı için 3 gün hastaneye götürülemedi

Enkazdan yaralı çıkarıldı, yollar yarıldığı için 3 gün hastaneye götürülemedi
Adıyaman'ın Dandırmaz köyünde yaşayan Aziz Balıbay, enkazdan komşularının yardımıyla kurtuldu ancak yollar da çöktüğü için 3 gün boyunca hastaneye götürülemedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Dandırmaz köyünde yaşayan 28 yaşındaki Aziz Balıbay, müstakil evinin çökmesiyle enkazda kaldı. Depremden 1 saat sonra komşularının bacağından yaralı olarak kurtardığı Balıbay, yolların yarılmasından dolayı 3 gün boyunca hastaneye götürülemedi. Yolların ulaşıma açılmasıyla köyden çıkarılan Balıbay, sevk edildiği Diyarbakır'da tedaviye alındı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6'lık depremlerden en çok etkilenen kentlerden Adıyaman'da, merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Dandırmaz köyünde yaşayan Aziz Balıbay, ilk depremde müstakil evinin çökmesiyle enkaz altında kaldı.

Ayağından yaralanan Balıbay, yaklaşık 1 saat sonra komşularının çabasıyla enkazdan çıkarıldı. Köy yollarının yarılmasından dolayı hastaneye götürülemeyen Balıbay'a köylüler, kendi imkanlarıyla müdahalede bulundu.

Yolların ulaşıma uygun hale getirilmesinin ardından Balıbay, Adıyaman'da hastaneye götürüldü. Buradan da Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

"Ev başıma yıkıldı, kaçamadım"

Hastanedeki tedavisi süren Aziz Balıbay, deprem sırasında evde tek başına olduğunu belirterek, "Kerpiç evimin sallanmasıyla depremin olduğunu fark ettim. Deprem esnasında hemen dışarı kaçmaya çalıştım ama dışarı kaçamadım. Saniyeler içerisinde evin tümü hemen yıkıldı. Ne yazık ki kurtuluş yoktu. Ev başıma yıkıldı. Ev yıkılınca kendimi kaybettim. Sonra 4-5 tane ağacın altında kaldığımı fark ettim. Ağaçlar beni orada kurtardı. Ağaçlar pencerenin altına düşmüş ve ben de kurtuldum. Enkazın altında yaklaşık bir saat boyunca kaldım. Orada bir cesaretle etrafımdaki taşları, toprakları sağa sola attım. Kendimi çıkarmaya çalıştım fakat ağaçlar ayaklarımın üzerinde olduğu için çıkamadım. Daha sonra arkadaşlarım ve akrabalarım yardıma geldi ve ağaçları, taşları üzerimden kaldırarak beni yavaşça çekip kurtardılar. Allah razı olsun herkes yardımcı oldu. Beni hastaneye getireceklerdi ama yollar bozulmuştu. Yollar yıkıldığı için birkaç gün komşularda kaldım. 3 gün sonra beni Adıyaman'a hastaneye götürdüler" diye konuştu. (DHA)

Gündem