Milli Görüş lideri Erbakan, 9 partiyi buluşturdu, sosyal medyadan eleştiriler geldi: "O kadar ilkeli siyasetçiydi ki..."

Milli Görüş lideri Erbakan, 9 partiyi buluşturdu, sosyal medyadan eleştiriler geldi: "O kadar ilkeli siyasetçiydi ki..."
Milli Görüş lideri ve eski başbakan Necmettin Erbakan, ölümünün 10. yıldönümünde Saadet Partisi'nin düzenlediği etkinlikte 8 siyasi partiyi bir araya getirdi. Sosyal medyada ise Erbakan'a yapılan övgüler eleştirildi.



Milli Görüş lideri ve eski başbakan Necmettin Erbakan, ölümünün 10. yıldönümünde Saadet Partisi'nin düzenlediği etkinlikte dokuz siyasi partiyi bir araya getirdi. Sosyal medyada ise Erbakan'a yapılan övgüler eleştirildi.

Anma etkinliğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Anma etkinliğinin açılış konuşmasını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptı. Saadet Partisi'nin çizgisinin Erbakan'ın çizgisi olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, Erbakan'ın hiçbir zaman ötekileştirmediğini, farklı siyasilerle birlikte hükümetler kurduğunu, ittifaklar yaptığını belirtti. 

Karamollaoğlu'nun ardından parti liderleri ve temsilcileri birer konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, anma etkinliğine mesaj gönderdi.

O kadar ilkeli siyasetçiydi ki...

Önde gelen bütün partilerin Erbakan'ı anma etkinliğinde bir araya gelmesi bazı gazeteci ve yazarlar tarafından sosyal medyada eleştirildi:  

Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür: Türk siyasi tarihinin en büyük skandallarından birisi, Tansu Çiller'i Yüce Divan'a gönderecek yolsuzluk dosyalarını, koltuk uğruna Erbakan'ın aklamasıdır. O kadar ilkeli siyasetçiydi ki, kendilerinin verdiği önergeyi yine kendileri reddetti. 9 parti bir olmuş ülkenin önüne "yeni vizyon" diye; glu glu dansıyla, İslami ekonomi hülyasıyla, kayıp trilyon davasıyla, buharlaşan "cihat" paralarıyla, Kombassan gibi vurgun yöntemleriyle vb. 90'larda nam salmış bir siyasetçiyi koyuyor. 80 öncesini saymayalım bile...

Akademisyen Fatih Yaşlı: Erbakan örneğin Susurluk skandalı için yapılan "sürekli aydınlık için bir dakika karanlık" eylemlerine "gulu gulu dansı yapıyorlar" diyebilen bir nezakete sahipti sahiden.
AKP’nin en büyük başarısı sağın alternatifinin yine sağ olduğu, muhalefetin de sağın diliyle konuştuğu bir ülke yaratabilmiş olmasıdır. Erbakan anmasındaki mutabakata bakın, bu başarıyı göreceksiniz.

Akademisyen Gülay Türkmen: Hayır Erbakan’ı görmüş, iktidarını tecrübe etmiş olanlarımız ölmedik de daha, hafızamız da yerinde çok yükür. Paralel evrenlerde mi yaşadık acep o dönem?

Yazar Ayşe Çavdar: Muhalefet partileri yan yana gelsin, meselelerimizi konuşsunlar diyoruz. Asla halkı sahiden ilgilendiren bir konuda yan yana oturup konuşmuyorlar. Korkuyorlar çünkü. Yanyana gelebildikleri yere bak. Erbakan'ı anma töreni. Canlılara hayırları olmadığının farkındalar çünkü.






Gündem