Erbakan'dan Erdoğan'a çağrı: Görevlerini bir an evvel iade et

Erbakan'dan Erdoğan'a çağrı: Görevlerini bir an evvel iade et
Ticaret Bakanlığı'nın İsrail ile ticarete kısıtlama getirmesinin ardından siyasi liderlerden İsrail kararına tepkiler sürüyor. Sadet Partisi lideri Temel Karamolluoğlu'nun ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Erbakan, Erdoğan'a 'görevlerini iade etme' çağrısında bulundu.

Fatih Erbakan resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'a seslendi.

İsrail'le olan ticaret ilişkisini eleştiren Erbakan;

"7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşanan soykırım karşısında ‘Uçak Benzini ve Jet Yakıtı’ başta olmak üzere, Türkiye’den İsrail’e sevk edilen 50 maddeye kısıtlama getirilmesi bugüne kadar çocuk katili Siyonist rejim ile yapılan ticaretin boyutunu, olayın vahametini açıkça gözler önüne sermiştir" dedi.

''Görevlerini iade et''

Erbakan, paylaşımında Erdoğan'a görevi iade etme çağrısı yaptı.

Hükümetin, ilan edilen kısıtlama ile yetinmeyip, diğer tüm ticari alanlarda da İsrail’e yönelik kısıtlama getirmesini, Malatya Kürecik Radar Üssü’nün kapatılmasını ve İncirlik Üssü üzerinden İsrail’e yönelik muhtemel silah ve mühimmat sevkiyatının durdurulması konusunda önleyici tedbirlerin acilen alınmasını isteyen Erbakan, "ABD'nin, 'Genişletilmiş Büyük Ortadoğu' projesi kapsamında ortaya koyduğu 'Demokrasi Yardım Diyaloğu'nun eş başkanlığı ve 'Ilımlı İslam' kavramının sözcülüğü görevlerini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın bu görevlerini bir an evvel iade etmesi de milletimizin arzusudur" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu :İsrail'le ticaret Filistin'e ihanettir.''

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da İsrail'le ticaretin kısıtlandırılması açıklaması üzerine sosyal medya hesabından bir değerlendirmede bulunmuştu. Karamollaoğlu "Dün inkâr edilen, bugün kabul edildi" derken "Hasan Bitmez'e parmak sallayanlar bugün utanırlar mı acaba?" diye yazdı.

''Dün inkâr edilen, bugün kabul edildi''

Temel Karamollaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''Dün inkâr edilen, bugün kabul edildi.
Meclis kürsüsünde "İsrail'le ticareti durdurun" derken şehid olan vekilimiz Hasan Bitmez'e parmak sallayanlar bugün utanırlar mı acaba?
Yaptığınız ticaret, mazlumların ahını almaya değdi mi? Bugün getirilen kısıtlama kararı, yeterli değildir. Bizler kısıtlama değil, İsrail'le olan ticaretin tamamen bitirilmesini istiyoruz. İsrail'le ticaret Filistin'e ihanettir.''
(Kısa Dalga)

Gündem