Erdoğan, açlığın sebebini 'gıda israfına' bağladı

Erdoğan, açlığın sebebini 'gıda israfına' bağladı
İnsanlığın, "2030'da sıfır açlık" yaklaşımından giderek uzaklaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeterli gıda üretimi olmasına rağmen dünyada her 9 kişiden birinin açlıkla boğuştuğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle düzenlenen ve 2023 teması "Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma" olarak belirlenen Dünya Gıda Günü Ana Etkinliği'ne video mesaj gönderdi.

"Su stresi çeken bir ülke olarak elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanmanın gayretindeyiz" iddiasında bulunan Erdoğan, "Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında mahiyet itibariyle hiçbir fark görmüyoruz. Bu amaçla hükümet olarak son 21 yılda ülkemizin su ve gıda güvenliğini garanti altına alacak pek çok önemli projeyi hayata geçirdik" dedi.

"İnsanlık, Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin en önemli başlıkları arasında yer alan "2030'da sıfır açlık" yaklaşımından maalesef giderek uzaklaşıyor" diyen Erdoğan, yeterli gıda üretimi olmasına rağmen dünyada her 9 kişiden birinin açlıkla boğuştuğunu söyledi, bunu israfa bağladı.

İsraf edilen gıdanın, su kaynaklarının hızlı tüketilmesine sebep olduğunu da kaydeden Erdoğan, "Son dönemde bölgemizde yaşanan savaş ve çatışmaların da gıda krizini derinleştirdiğini görüyoruz. Birleşmiş Milletler İle birlikte başlattığımız Karadeniz girişimiyle dünya piyasalarına 33 milyon ton tahıl ürünü sevk edilmesini sağlayarak küresel açlık krizi tehlikesinin önüne geçtik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, gıda israfına son verme çağrısı yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem