Erdoğan, askeri ve bürokratik vesayetten sonra şimdi de ‘siyasi vesayet’ dedi

Erdoğan, askeri ve bürokratik vesayetten sonra şimdi de ‘siyasi vesayet’ dedi
Söylemlerinde şimdiye kadar “askeri vesayet” ve “bürokratik vesayet” kavramlarını kullanarak tabanına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi de Altılı Masa için “siyasi vesayet” kavramını kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiye kadar vesayetin, “askeri” ve “bürokratik” türlerine işaret ederek seçmenine seslenirken son olarak “siyasi vesayet” kavramını da kullandı ve Altılı Masa’yı siyasi vesayet inşa etmeye çalışmakla eleştirdi. Erdoğan “Altılı masadaki vesayetin adı, siyasi vesayet” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Antalya’daki toplu açılış törenlerindeki konuşması; seçim tarihi için kullandığı “Fazla değil, 5 ayımız var, 5 ay” sözleriyle ön plana çıktı. Ancak Erdoğan bu konuşmasında başkaca dikkat çekici ifadeler de kullandı.

Altılı Masa’nın “kendi kaoslarını oluşturmaya çalışmak”la suçlayan Erdoğan, şimdiye kadar farklı dönemlerde kullandığı “siyasi vesayet” ve “bürokratik vesayet” kavramlarına “siyasi vesayet”i de ekleyerek özetle şöyle konuştu:

“Biz milletimizi vesayetin cenderesinden kurtarmış olmakla övünüyoruz. Bunlar kendi vesayetlerini inşa etmeye çalışıyor. Bu defa vesayetin adı ne biliyor musunuz? Altılı masadaki vesayetin adı, siyasi vesayet. Biz ülkemizi siyasi ve sosyal kaos ikliminden çıkarmakla gurur duyuyoruz. Bunlar kendi kaoslarını oluşturmaya çalışıyor. Biz, Cumhuriyetimizin yeni asrına Türkiye Yüzyılı vizyonu damgasını vurmak için çalışıyoruz, bunlar ülkeyi tekrar kendi içine kapatmaya çalışıyor. Velhasıl, nereden tutsanız elinizde kalan bir anlayışla karşı karşıyayız. Üstelik, millete söyledikleri sözleri uygulayabilecekleri hiçbir hukuki zemin mevcut değil. Seçimden sonra böyle bir hazırlıkları ve niyetleri olduğuna dair bir işaret de yok. Türkiye, eskiden yürütmede iki başlılığı kaldıramadığı için ağır bedeller ödedi, siyasi, sosyal, ekonomik krizler yaşamıştı. Bunlar iki de değil altı başlı yürütme peşinde koşuyor.”

“Tayfun’u ateşledik”

Daha önceki açıklamalarında Ege’deki gerginliğe ilişkin “Tayfun füzesi”ni kullanmaya yönelik sözleriyle Yunanistan’ın tepkisini çeken Erdoğan’ın Antalya’da bugünkü törende de “Bay Kemal, sen nerede dolaşıyorsun? Senin yavruların nerelerde dolaşıyor? Biz Tayfun’u şu anda ateşledik, menzili ne kadar Tayfun’un? 561 kilometre. Yunanlılar ne yaptı, telaşa kapıldı. Hemen gazeteler başlıkları attı. ‘Ya bunlar Atina’yı vuracaklar.’ Bizim öyle bir derdimiz yok. Yeter ki siz Ege’de bizimle uğraşmayın. Ege’de bizimle uğraşmadığınız müddetçe biz sizlerle uğraşmayız. Bizim yapacak daha çok işimiz var” ifadeleri dikkat çekti.

Gündem