Erdoğan: Bay Kemal'i Ankara'da bir ofisin dört duvarı arasına vebalı gibi hapsettiler

Erdoğan:  Bay Kemal'i Ankara'da bir ofisin dört duvarı arasına vebalı gibi hapsettiler
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da aday tanıtım toplantısında; "Antalya'da doğru dürüst bir havalimanımız bile yoktu" dedi. Erdoğan muhalefete de yüklenerek "İşte bu bay Kemal'i sırtından hançerleyerek koltuğundan indirdiler, Ankara'da bir ofisin dört duvarı arasına vebalı gibi hapsettiler" dedi.

Erdoğan, bugün Antalya Expo Fuar Alanı'nda aday tanıtım toplantısına katıldı.

DHA'nın haberine göre Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"Bir önceki seçimde iş başına gelen CHP zihniyetinin ideolojik esareti altında boğulan, tüm umutları tükenen şehirlerimizi çok kısa sürede yaşanabilir hâle getirdik. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bizim hizmet ve eser siyasetimizle şehirlerimiz çeyrek asır boyunca adeta altın devirlerini yaşadı. Ulaşımdan çevreye, sosyal belediyecilikten altyapı ve üst yapıya kadar her alanda şehirlerimiz resmen seviye atladı. Daha önce mahalli idarelerde hiç görülmemiş hizmetleri vatandaşlarımızın istifadesine sunduk.

"İstanbul harap oldu, Ankara harap oldu, İzmir zaten berbat"

Amacımız özellikle muhalefetin idaresi altında durumu giderek kötüleşen şehirlerimizi içine düştükleri girdaptan süratle çıkarıp hak ettikleri yüksek standartta hizmetlere kavuşturmaktı. İstanbul harap oldu. Ankara harap oldu. İzmir zaten berbat. Antalya aynen harap oldu. Şimdi CHP zihniyetinin elinde her gün irtifa kaybeden şehirlerimizi gerçek belediyecilikle anlayışıyla tekrar buluşturmakta kararlıyız. Şehirlerimizi iş yapmak, milletimizin sıkıntılarına çözüm bulmak yerine şov yapan, kişisel kariyer peşinde koşan muhterislerin insafına bırakamayız. Antalyamızın bir 5 sene daha kaybetmeye tahammülünün kalmadığını biliyoruz. İnşallah 31 Mart'ta Antalya, Cumhur İttifakı ile yeni bir döneme yelken açacaktır.

Yeni dönemde ülkemizin her yerinde afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri inşa edeceğiz. Şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hâle getirecek yatırımlara öncelik vereceğiz. Akıllı uygulamalara ve yeni nesil dijital teknolojilere uyumlu altyapılar kuracağız. Gençler, çocuklar, yaşlılar, engelliler, kadınlar başta olmak üzere tüm toplumsal kesimlere karşı hassas, kuşatıcılığı yüksek sosyal belediyecilik hizmetleri sunacağız.

Yerel yönetimlerin güçlü aile güçlü toplum anlayışını desteklemesini temin edeceğiz.

Antalya'da doğru dürüst bir havalimanımız bile yoktu. Bugünkü havalimanına Antalya'yı kimler hazırladı? İşte bugün bile VIP salonunun açılışını yaptık. Aynı şekilde devlet konuk evinin açılışını yaptık. Yurt dışından buralara misafirlerimiz geldiği zaman farklı bir Antalya görsün, farklı bir Antalya Havalimanı görsün. Çünkü biz dünyada farklıyız. Farkımızı ortaya koymamız lazım. Hiçbir engele aldırmadan, hiçbir tuzağa takılmadan, hiçbir oyuna gelmeden milletimizle azimle hedeflerimize doğru yürüdük, yürüyoruz.

"CHP'nin yapması gereken karşımıza daha iddialı programlarla çıkması"

Ülkemize gelen 57 milyon turistin 16 milyonuna Antalya ev sahipliği yaptı. Bir başka ifadeyle Antalya tek başına nüfusunun 6 katı turisti misafir etti. Antalya turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 19 artışla Türkiye'nin turizm başkenti unvanını korudu. Ülkemiz genelinde 2024 turizm hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar turizm geliridir.

Aslında CHP'nin yapması gereken her başlıkta bizim karşımıza daha büyük, daha iddialı, daha iyi çalışılmış programlarla çıkması. Öyle ya, madem oy oranı itibarıyla iktidardaki partiye en yakın sensin, öyleyse yapman gereken budur. Ama bakıyorsunuz, CHP yöneticilerinin gündeminde sırf laf olsun diye söyledikleri ipe sapa gelmez, yalan-yanlış ifadeleri bir kenara bırakırsak bunların hiçbiri yok. Ne ülkenin meseleleri ne milletin sıkıntıları ne de bölgemizde yaşanan krizler bunların umurunda değil.

"Biz bay Kemal ile en azından açıktan siyasi bir mücadele yürütüyorduk"

Bunlar, çantada keklik olarak gördükleri belediyeler için CHP'de tam anlamıyla belediyeler meydan muharebesi yaşanmaktadır. CHP'nin acemi Genel Başkanı geçen ay aday belirleme üzerinden aklında bize laf atıyordu, 'Karşımıza çıkaracak aday bulamıyorlar' diye. Şimdi Özgür efendinin sesi soluğu çıkmıyor. Biz bay Kemal ile en azından açıktan ve aleni milletin gözü önünde cereyan eden siyasi bir mücadele yürütüyorduk. Kendisiyle çoğu zaman anlaşamasak da siyasette muhatabımızın kim olduğunu biliyorduk. İşte bu bay Kemal'i sırtından hançerleyerek koltuğundan indirdiler, Ankara'da bir ofisin dört duvarı arasına vebalı gibi hapsettiler. Özgür efendinin de dikkat etmesi lazım, aynı hançer her an kendi sırtına da inebilir. Gerçekten de CHP bir alacakaranlık siyasetinin içine girmiş durumdadır. CHP'nin bünyesini kuşatan hançer ve ihanet üzerinde alacakaranlık siyasetini ülkeye bulaştırmasına izin veremeyiz.

Önümüzdeki seçimler şehirlerimizin gerçek belediyecilikle buluşması yanında, CHP'de taşların yerine oturmasına da yardımcı olacaktır. Tabii biz bunların hepsine siyasetin cilvesi diye bakıyor, asıl olarak işimize odaklanıyoruz.

İktidarlarımız dönemi boyunca önümüze çıkan sorunları nasıl birer birer çözdüysek çalışanından emeklisine kadar vatandaşlarımızın bugünkü sıkıntılarını da biz hal yoluna koyacağız. Bu konuda bizimle yarışacak vizyonu, programı, projesi olan hiçbir parti, hiçbir ekip yoktur."

Adaylar

Erdoğan ilçe adaylarını açıklarken, sahneye gelen çocuklara para verdi. Erdoğan ayrıca, "Ben en az üç dedim fakat üçüz. Anne de burada. Demek ki, mevladan isteyince hepsi oluyor, değil mi? Baksana şunlara ne kadar cici" dedi. Erdoğan'ın açıkladığı adaylar şöyle:

Akseki: İbrahim Özkan

Aksu: Durmuş Kaan Şahin

Alanya: Adem Murat Yücel (MHP)

Demre: İbrahim Oğuz (MHP)

Döşemealtı: Bekir Kıvrım

Elmalı: Durmuş Ali Gökçe

Finike: Cenk Şimşek (MHP)

Gazipaşa: Mustafa Aksoy (MHP)

Gündoğmuş: Ali Gülen

İbradı: Hatice Sekmen

Kaş: Mutlu Ulutaş

Kemer: Rahman Şeker

Kepez: Rıza Sümer

Korkuteli: Sadık Önal (MHP)

Konyaaltı: Durali Kolpak

Kumluca: Hüseyin Orhan Tekin

Manavgat: Süleyman Okudan

Muratpaşa: Özdemir Manavoğlu

Serik: Veli Vural (Kısa Dalga)

Gündem