Erdoğan: Bizim olmadığımız belediye doğalgazı nasıl getirecek? Biz varsak doğalgaz var

Erdoğan: Bizim olmadığımız belediye doğalgazı nasıl getirecek? Biz varsak doğalgaz var
Daha önce yaptığı "Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" sözleriyle tepki çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez benzeri ifadeleri Ordu'da kullandı. Seçmene seslenen Erdoğan "Biz varsak doğalgaz var biz yoksak doğalgaz yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Şubat'ta Hatay'da yaptığı konuşmada "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" demiş, Erdoğan'ın bu sözleri yerel seçimler öncesi tepki toplamıştı.

Eleştiriler sonrası Erdoğan Kahramanmaraş'ta "Hükümet olarak biz, hangi partiden olduğuna bakmaksızın tüm belediyelere bütçeden alması gerekenleri eksiksiz gönderdik, gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ordu'da benzer sözler

Erdoğan, son olarak Ordu mitinginde çelişen açıklamalar yaptı. Erdoğan "Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi, kusura bakmayın açık konuşuyorum. Doğalgazı nasıl getirecekler? Biz varsak doğalgaz var biz yoksak doğalgaz yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca adaylık tartışmalarına ilişkin "Siyasetin namusu var. Evvela adayı olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Eli işte gözü oynaşta olanlardan ne partilerine ne de şehirlerine hayır gelir. Sadece partimizle, ittifakımızla yol yürüyenlerden mesulüz. Ne diyor 'Ben seçimi kazanacağım, ondan sonra AK Parti'ye geçeceğim.' Bizim onlarla işimiz yok" dedi. (DHA)

Gündem