Erdoğan canlı yayında açıkladı: EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak?

Erdoğan canlı yayında açıkladı: EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak?
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, EYT'lilerin merakla beklediği ilk maaş tarihiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayında soruları yanıtlayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca kişinin uzun süredir merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin detaylarının belli olmasının ardından, milyonlar EYT'nin yasalaşmasını ve ilk maaşlarını almayı bekliyor.

Canlı yayında yaptığı açıklamalarında EYT konusuna da yer veren Erdoğan, EYT'lilerin ilk maaşlarını alacağı tarihe ilişkin de açıklama yaptı. Erdoğan EYT'lilerin ilk maaşını şubat ya da martta alabileceğini söyledi.

"Şubat ya da mart gibi"

Erdoğan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

"EYT konusunda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Teklif Meclis’e sunuldu. Yarın Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. AK Parti olarak teklifi yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir. Bu işi inşallah bir an önce bitireceğiz."

Gündem