Erdoğan cenazede konuştu: 24 saati bile bulmadan 41 şehidimize hamdolsun ulaştık

Erdoğan cenazede konuştu: 24 saati bile bulmadan 41 şehidimize hamdolsun ulaştık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasra maden faciasında yaşamını yitiren Rahman Özçelik’in cenazesinde “Ama bir şey daha söyleyeyim; bütün kardeşlerimizin aileleri bizlere mirastır ve bu mirasa da bizler devlet olarak sahip çıkacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın Amasra’daki maden ocağında yaşanan faciada yaşamını yitiren Rahman Özçelik’in cenaze törenine katıldı.

Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada; şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim, beyefendiler, hanımefendiler… Şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi hakka uğurluyoruz. Rabbimize hamdolsun ki kendileri inşallah şahadet makamına ulaşmak suretiyle Rabbimizin sevgili habibine komşu oldu. Tabi bu işin bir güzel yanı daha var, o da tüm aile gerek eş gerek baba, anne hepsi kendileri ile inşallah haşrı cem olacaklar. Bizim de temennimiz Yarabbi bizleri sevgili habibinin Livaü'l hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluştur. İnşallah o izde yürümeyi de bizlere nasip eyle…

"BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİN AİLELERİ BİZLERE MİRASTIR”

Tabii Rabbime hamdediyorum dün akşamdan bu yana 24 saati bulmadan neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma’da biliyorsunuz çok uzun sürdü. Ama burada 24 saati bile bulmadan 41 şehidimize hamdolsun ulaştık. Yaralılarımız var onların takipçisiyiz. Ama bir şey daha söyleyeyim; bütün kardeşlerimizin aileleri bizlere mirastır ve bu mirasa da bizler devlet olarak sahip çıkacağız. Kuyubaşında da ifade ettiğim gibi gerek devlet olarak gerek bakanlıklar olarak hepimizin belli destekleri olacak. Bir de bizim asal olarak vermemiz gereken destekleri de vereceğiz ve emanetlere sahip çıkacağız. Milletimizin başı sağ olsun diyorum.” (ANKA)

Gündem