Erdoğan: Çocuklarımızı sapkın akımların esiri yapma çabalarını boşa çıkaracağız

Erdoğan: Çocuklarımızı sapkın akımların esiri yapma çabalarını boşa çıkaracağız
Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi açılışında konuşan Erdoğan sosyal medya platformlarını hedef alarak "Çocuklarımızı inancından, kültüründen, ailesinden, benliğinden, cinsiyetinden kopartarak küresel sapkın akımların esiri yapma çabalarını boşa çıkaracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı’na katıldı.

Programda konuşan Erdoğan, "Çocuklarımızı inancından, kültüründen, ailesinden, benliğinden, cinsiyetinden kopartarak küresel sapkın akımların esiri yapma çabalarını boşa çıkaracağız. Bu bir yönüyle fikri devamlılığın emaresi olmakla birlikte diğer yönüyle de bazı kör düğümleri çözemediğimizin işaretidir." dedi.

"Bize düşen kendi kavramlarımızı inşa etmektir"

Batı'yı İsrail üzerinden eleştiren Erdoğan "İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulmü bile insan hakları, demokrasi gibi diğer tüm parıltılarla meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değil mi? Her şeyi yuttuğu halde doymayıp 'daha yok mu' diyen bunlar olsa gerek. Öyleyse bize düşen vazife tıpkı bir asır önce kendi medeniyetimizin peşinden gitmek, kendi kavramlarımızı inşa etmektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan sosyal medyayı da hedef alarak "Gençlerimizi birtakım platformların sanal dünyalarına hapsedip sahip oldukları büyük medeniyet birikiminden mahrum bırakmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem