Erdoğan: Siyasi mücadelemiz boyunca ihracatçılarımızı dava arkadaşlarım olarak gördüm

Erdoğan: Siyasi mücadelemiz boyunca ihracatçılarımızı dava arkadaşlarım olarak gördüm
Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'ndaki konuşmasında enflasyona dair mesajlar veren Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu. Enflasyona dair mesajlar veren Erdoğan'ın hedefinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.

Erdoğan, ihracatçıları "siyasi mücadelelerinde dava arkadaşı olarak gördüğünü" söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Bugün dünyanın en ücra köşelerinde bile Türk malı damgalı ürünlerimiz varsa bunda en büyük pay sahibi ihracatçılarımızdır. İhracatın ve ihracatçılarımızın ülkemiz ekonomisinde yaptığı katkıları çok iyi biliyorsunuz. Bu anlayışla siyasi mücadelemiz boyunca ihracatçılarımızı hep yol ve dava kader arkadaşlarım olarak gördüm. Hangi görevde olursak olalım sizlerin meseleleriyle yakından ilgilendik. Gönlümüzle birlikte kapımızı da sizlere ve temsilcilerinize hep açık tuttuk. İhracatçılarımızla farklı vesilelerle sık sık bir araya geldik. Gündemimizdeki konuları samimiyetle ele aldık. Türkiye İhracatçılar Meclisimiz bize taleplerini iletti, sıkıntılarını dile getirdi, ufkumuzu ve yolumuzu açacak öneriler sundu. Biz de sizin sorunlarınıza kalıcı çözümler ürettik. Gün oldu işçilerimizin vize ücretlerini hal yoluna koyduk, firmalarımızın birikmiş alacaklarının tahsilini gerçekleştirdik, gün oldu gümrük işlerinin kolaylaştırılması için temaslar yürüttük, gün oldu sizlerle birlikte yeni pazarlar bulmak için ülke ülke dolaştık…"

Erdoğan, "Salgın, deprem ve seçimlerin yanı sıra küresel ekonomideki sıkıntılara rağmen yakaladığımız bu ivmeyi inşallah kaybetmeyeceğiz. Bir süredir tüm dünya ile birlikte bizim de başımızı ağrıtan enflasyon meselesini tekrar tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Seçim belirsizliğinin de ortadan kalkmasıyla artık bu konuda elimiz daha güçlü. Yeni ekonomi kadromuzun da birinci önceliğini bu meselenin çözümü oluşturuyor. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla, büyüme ekseninde hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Dış ticarette en büyük sıkıntımız olan enerji yükünü Karadeniz Gazı, Gabar Petrolü, Akkuyu Nükleer Santrali ve yenilenebilir kaynaklarla asgariye indireceğiz. Güçlü Türkiye yolunda sizlerden aldığımız güçlü ihracatımızı rekordan rekora taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

DHA'nın aktardığına göre, ihracattaki yükselişin olumlu olduğunu ancak Türkiye Yüzyılı vizyonu açısından yeterli olmadığını belirten Erdoğan, "Olumsuz küresel ekonomik görünüme rağmen ihracatımızı bu yıl sonunda 265 milyar dolara, gelecek sene ise 285 milyar dolara ulaştırmak istiyoruz. 2028 senesi için de hedefimiz 400 milyar dolar ve üstünü yakalamaktır. Bu amaçla sürdürülebilir artış için yeni nesil desteklerimizle ihracatı tabana yayarken katma değerli ihracatı güçlendirmek için çalışacağız" diye konuştu.

"Pazarlıklar ortaya saçılacak"

Seçimlere de değinen Erdoğan, "2023'ün Türkiye'sini 80-90'ların kalıplarını okumaya çalışanlar idrak edemese de ülkemiz gümbür gümbür geliyor. Seçimlerde ihtiyacımız olan azmi, cesareti ve iradeyi tekrar elde ettik. Türkiye, asırlık kazanımlarını tehlikeye atacak büyük bir kuşatmayı parçalamıştır" dedi.

"Kimlerin hangi pazarlıklar yaptığı, vatanın bekasının nasıl tezgaha konulduğu zamanlar ortaya saçılacak. Terör örgütleri ile ne gibi pazarlıklar yapıldığı ortaya çıkınca, 'verilmiş sadakamız varmış' diyeceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, CHP'de yaşanan genel başkanlık tartışmalarına da değindi.

"Demokrasi vadedenlerin bir gecede nasıl diktatör olduğu anlaşıldı"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Muhalefet cephesinde yaşananlar, ülkemizin nasıl bir felaketin eşiğinden döndüğünü anlatıyor. Güya milleti barıştırmaktan bahsedenlerin kavgası seçim akşamından beri hiç durmadı. Demokrasi vadedenlerin bir gecede nasıl diktatör olduğu anlaşıldı. Halil İbrahim Sofrası diyerek demokrasi mücadelesinin yapıldığı yeri, böyle bir yemek sofrasına dönüştürmenin ne kadar anlamsız olduğu ortaya çıktı. Millete pazarladıkları masanın kurtlar sofrası olduğu ortaya çıktı. Milletimiz o engin, basiret ve feraseti ile bunların asıl yüzünü gördü. Milletimiz, iktidara gelebilmek uğruna terör örgütleriyle iş tutacak bir muhalefet görmek istemiyor. Parti içi çekişmelerden, 'baba-oğul' arasında yaşanan taht kavgalarından bağımsız olarak Türkiye'nin yeni bir muhalefet anlayışına ihtiyacı var. Türkiye Yüzyılı'nda inşallah bunun da gerçekleşmesini temenni ediyorum." (Kısa Dalga)

Gündem