Erdoğan, depremzedelere yaptığı konuşmada Altılı Masa'yı kumar masasına benzetti

Erdoğan, depremzedelere yaptığı konuşmada Altılı Masa'yı kumar masasına benzetti
Üslubu nedeniyle eleştirilen Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te depremzedelerle gerçekleştirdiği konuşmada Altılı Masa için "Kumar masası" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Maraş depremlerinden etkilenen Kilis'te, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftar programına katıldı.


Programda Millet İttifakı ve Altılı Masa hakkında sert sözler sarf eden Erdoğan, siyasi rakipleri için 'Kumar masası' ifadesini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi:

'Bunları sandığa gömeceğiz'

"Daha bir masa etrafına toplanmış 7-8 kişiyi idare edemeyenlerin, 85 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye'yi idare etmesi beklenemez. Hele hele teröristlerle el ele, omuz omuza, kucak kucağa dolaşanların benim ülkeme, Kilisime verebileceği hiçbir şey yoktur. Bunları nasıl Cudi'de nasıl Gabar'da nasıl Tendürek'te nasıl Besler Deresi'nde gömdüysek, Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta da siz, biliyorum ki sandığa gömeceksiniz.

Türkiye'yi ve deprem bölgesindeki şehirlerimizi sürekli kavga eden, sürekli birbirlerinin kuyusunu kazan, ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz bir kumar masasının kaprislerine terk edemeyiz. Sizlerden 14 Mayıs'ta iradenize ve geleceğinize sahip çıkmanızı özellikle istirham ediyorum." (Kısa Dalga)

Gündem