Dolmabahçe'deki toplantıdan 'Operasyonlara devam' kararı çıktı

Dolmabahçe'deki toplantıdan 'Operasyonlara devam' kararı çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Dolmabahçe'de gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından açıklama geldi.

Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki sızma girişimi ve sonrasında PKK ile çıkan çatışmada 9 askerin hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul Dolmabahçe'de güvenlik toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıya katılmak üzere saat 13.00 sıralarında Dolmabahçe’de bulunan Çalışma Ofisi’ne geldi.

Erdoğan başkanlığındaki toplantı saat 16:15'te başlayıp 17:00'da sona erdi.

Toplantıda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç yer aldı.

Güvenlik toplantısının ardından İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplantıda "terörle mücadele" stratejilerinin bütünlüklü olarak değerlendirildiği bildirildi.

Operasyonlara devam dendi

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hain saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda Irak’ın kuzeyinde 36, Suriye’nin kuzeyinde 9 olmak üzere toplam 45 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye’deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edecektir. Türkiye, hangi bahaneyle ve sebeple olursa olsun güney sınırları boyunca bir ‘teröristan’ kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir. Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu üstlenen bölücü alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabı misliyle sorulmaktadır ve sorulacaktır."

Toplantı kararı ne zaman alınmıştı?

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesindeki sızma girişimi sonrası PKK ile çıkan çatışmada 9 askerin yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan başkanlığında İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde güvenlik toplantısının gerçekleştirileceğini bildirmiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer vermişti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, 13 Ocak Cumartesi saat 14.30'da İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisinde bir güvenlik toplantısı icra edilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki toplantıya Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Sayın Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımız Sayın İbrahim Kalın iştirak edeceklerdir." (Kısa Dalga)

Gündem