Erdoğan duyurdu: AKP'nin İstanbul adayı 7 Ocak'ta açıklanacak

Erdoğan duyurdu: AKP'nin İstanbul adayı 7 Ocak'ta açıklanacak
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler için İstanbul adayının 7 Ocak Pazar günü açıklayacaklarını duyurdu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine adım adım yaklaşırken partilerin çalışmaları da hızlandı. Bu kapsamda AKP'nin büyükşehirlerdeki adayları da merakla bekleniyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AKP Genel Merkezi'ne geçmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını bildirdi.

'A'dan Z'ye hepsi sürprizdir'

"Pazar günü kaç aday açıklanır?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Hemen hemen yarıya yakınını açıklarız" ifadelerini kullandı.

İBB Başkan adayı ile ilgili soruya Erdoğan, "Bizim yapacağımız açıklamalarda A'dan Z'ye hepsi hem sürprizdir, hem de partimizin yerel yönetim seçimlerindeki kazanma azminin ifadesi olacaktır" cevabını verdi.

Seçim beyannamesi 15 Ocak'ta

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı hakkındaki bir soruya Erdoğan, "Onu da Ankara'da açıklayacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, seçim beyannamesinin 15 Ocak'ta İstanbul'da açıklanacağını bildirdi. (Kısa Dalga)

Gündem