Erdoğan: Ek ders ücretinde yüzde 25 ilave artışa gidiyoruz

Erdoğan: Ek ders ücretinde yüzde 25 ilave artışa gidiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, saatlik ek ders ücretlerinin yüzde 25 oranında artırıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

2002 yılında 343 bin olan derslik sayısının 2 kata yakın artışla 620 bine çıktığını söyleyen Erdoğan, “500 bin öğretmen varken 1 milyon 200 bin öğretmenimiz var şimdi. Görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'ni biz atadık. Meslek kanunu getirerek öğretmenlere mali ve ilave haklar tanıdık” dedi.

Erdoğan, ek ders ücretleri konusunda şu açıklamayı yaptı:

“Resmi eğitim kurumlarında ek ders karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında ilave artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız. Milli Eğitim burslusu, lisansüstü öğrencilerimizin burslarını da okuduğu okudukları ülkelerin şartlarına göre değişik oranlarda yükseltiyoruz. Burslarda ortalama yüzde 26-27 civarında bir zam yapmış oluyoruz. Her iki müjdemizin de hayırlı olmasını diliyorum.”

“Darbeci zihniyetin eğitimde açtığı tahribatı giderdik” iddiasında bulunan Erdoğan, “Katsayı adaletsizliğine son verdik. Başörtülü kız evlatlarımızın önündeki engele son verdik. Ders kitaplarını ücretsiz vererek velileri büyük yükten, öğrencileri kırtasiye kırtasiye gezmekten kurtardık. Pek çok reformu ülkemize kazandırdık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yeni anayasa konusunda daha önceki açıklamalarını yineleyerek, “Türk demokrasisi sivil anayasa yapacak olgunluğa ulaşmıştır. Sivil anayasa 4 ana sütun üzerine inşa edilecek. Herkes katkı vermeli” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem