Erdoğan: Ekonomik sıkıntılar iktisadi değil, siyasi oyunların ürünü

Erdoğan: Ekonomik sıkıntılar iktisadi değil, siyasi oyunların ürünü
Cumhurbaşkanı Erdoğan:Ekonomide yaşadığımız sıkıntıların çok önemli kısmı iktisadi değil, siyasi oyunların hayata geçirilme ürünüydü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni'nde konuştu.

Ekonomiye dair mesajlar veren Erdoğan, ekonomik sorunları "siyasi oyunlar" olarak nitelendirdi.

21 yıldır iktidarda olmalarına rağmen yaşanan kötü ekonomik tabloda sorumluluğu kabul etmeyen Erdoğan, "Son 10 yılda yaşadığımız büyük saldırıların tarihimizde büyük bir rolü vardır. Türkiye’yi faiz, kur, enflasyon cenderesinde tutmak isteyenlerin tuzaklarıyla boğuşarak bugünlere geldik” dedi.

Erdoğan, ekonomik sorunların iktisadi değil siyasi oyunlar olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, şöyle dedi:

“Ekonomide yaşadığımız sıkıntıların çok büyük bir kısmı iktisadi değil, siyasi oyunların ürünüydü. Bu tabloyu sizlerin çok daha iyi görebildiğine inanıyorum. Tıpkı siyasi mücadelelerde kendi gücümüzle elde ettiğimiz kazanımlar gibi ekonomide de bunları elde ediyoruz. Bugün ekonomide yaşadığımız sıkıntıların ardında böyle bir dizayn vardır.”

Erdoğan, "Her mücadelenin elbette bir yükü oluyor. Seçim öncesi, ekonomi üzerinden ülke siyasetini dizayn etme girişimine bir kez daha şahit olduk" ifadelerini kullandı.

“Gemiyi hedefe sabitledik”

“Şimdi hem Türkiye gemisini bir kez daha hedeflerimize sabitledik hem de ekonomiyi toparlayacak mekanizmaları devreye aldık” diyen Erdoğan, henüz iki buçuk aylık olan kabinenin ekonomide başarılı sonuçlar aldığını savundu.

“Birlik, beraberlik….”

Erdoğan, “Makro ekonomiyi güçlendirecek programları hayata geçiriyoruz. İnşallah çok yakında kamu borçlanmasından kredilere kadar her alanda bunun müspet etkilerini göreceğiz. Milletimizin sorunlarını çözmek için de yoğun uğraş gösteriyoruz. Yeter ki biz milletçe birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Nasıl darbeden depreme nice badireyi atlatarak hedeflerimize doğru ilerliyorsak bugünkü sıkıntıyı da bu şekilde atlatacağız" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem