Erdoğan esnafla buluştu, Altılı Masa'yı eleştirdi: Tek adam ve sivil darbe vurgusu yaptı

Erdoğan esnafla buluştu, Altılı Masa'yı eleştirdi: Tek adam ve sivil darbe vurgusu yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da ''Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması''nda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında esnaf destek paketinin artırıldığını aktaran Erdoğan, Altılı Masa'ya yönelik eleştirilerde de bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen “Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması” programına katıldı.

ATO Congresium'da ''Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması''nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnaf destek paketine ilişkin "Bu destek paketinin limitini 50 milyar lira ilaveyle 150 milyar liraya çıkarıyoruz" dedi.

6'lı masaya yönelik eleştirilerde de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime 4-5 ay kalmasına rağmen hala karşısına bir cumhurbaşkanı adayı çıkarılamadığını söyledi.

Tek adamlığı savundu

Esnaf paketine yönelik açıklamalarının ardından Altılı Masa'ya yönelik açıklamalarda da bulunan Erdoğan "Seçim meydanında mücadele tek kişiyle olmuyor. Daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşımıza adaylar çıkmıştı şimdi seçime 4-5 ay kaldı hala karşımıza çıkabilen ve çıkartılabilen bir aday yok. Bir masa kurmuşlar etrafında 6 kişi gözüküyor, bir de gözükmeyen var 7. Toplanıp duruyorlar. Masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişiyle yönetecekleri kararı çıktı. 6 kaptan bir gemiyi batırır tek kaptanla bir gemi gider. İki şoför bir arabaya muhakkak kaza yaptırır. Oyu millet verecek ülkeyi 6 tane kayyum yönetecek" ifadelerine yer verdi.

Sivil darbe vurgusu

Altılı Masa'nın sisteme aykırı ve sivil darbe olduğunu öne süren Erdoğan "Bunların sistemi anayasaya aykırıdır. Bu demokrasi değil, sivil darbe teşebbüsüdür. Böyle bir kukla adayı diye millete dayatmak kibir ve bencilliğin dik alasıdır. Milletimiz bunlara itibar etmez" dedi.

Erdoğan'ın esnaf destek paketine yönelik açıklamalarından satır başları ise şöyle:

''Dünyanın her yerinde esnaf vardır ama ülkemizin esnafı ve misyonu çok çok farklıdır. Anadolu'yu asıl fethimiz esnaflarımızın gönül kapılarını açmasıyla oldu. Yaşanan her kargaşa döneminden sağ salim çıkabilmemizi gizli gücümüz esnaflarımızın dirayetine ve gayretine borçluyuz. Bunun son örneğini 15 Temmuz'da gördük. Darbeci hainlere sokakları dar eden vatandaşlarımızdan önemli bir kısmı esnaflarımızdı. Birileri sosyal medyadan atacakları mesajın tonunu belirlemek ile meşgulken bizim esnaflarımız ölüm kusan silahlara meydan okuyordu. Ülkede işlerin nasıl gittiğini görmek için esnafa bakıyoruz, orada huzur varsa tamam diyoruz.

– Politika faizindeki düşüşe paralel olarak, esnaflarımızın kullandığı kredilerdeki hazine sübvansiyonunu yüzde 50’ye kadar artırdık. Esnaflarımıza tahsis ettiğimiz 100 milyar liralık kaynak için Halkbank kredilerinin faiz oranını yüzde 9,5’ten yüzde 7,7’ye indirdik.

– Cumhuriyetin 100. yılında 100 milyar TL olarak hayata geçirilen esnaf paketinden şimdiye kadar 136 bin esnaf yararlandı. 3 ay 45 milyar TL’ye ulaşan kredi kullanım miktarı günden güne arttı. -Yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede toplam 45 milyar liraya ulaşan kredi kullanım miktarı günden güne artıyor.

– Esnafın çok büyük teveccüh gösterdiğini bu paketin limitini 50 milyar TL ilave ederek toplamda 150 milyar TL’ye çıkartıyoruz. Ayrıca 1. ve 2. risk grubunda bulunan ve esnaf başına 500 bin TL olan kredi üst limitinden diğer risk gruplarındaki esnaflara da haziran ayı sonuna kadar yararlanma imkanı getiriyoruz. (Kısa Dalga/DHA)

Gündem