Erdoğan: Faiz her geçen gün, her hafta, her ay inmeye devam edecek

Erdoğan: Faiz her geçen gün, her hafta, her ay inmeye devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizlerin düşürülmeye devam edeceğini “kimse akıl vermesin” diyerek tekrarladı. Bu kez, “her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay” ifadesini kullanması dikkat çekti.

Dolar kurundaki artış devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir “faiz indirimi” mesajı daha geldi. Erdoğan’ın, piyasaların kapalı olduğu hafta sonundaki, bu son mesajındaki “Her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay” vurgusu dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir Özel Endüstri Bölgesi, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni Açılış Töreni'nde konuştu.

Törendeki konuşmasında enflasyon ve faize değinen Erdoğan şunları söyledi:

“Ülkemizi güçlendirecek ne varsa hepsini azimle yürütüyoruz. En büyük sorunumuz, enflasyonun insanlarımızın günlük hayatlarında açtığı sıkıntılardır. Esasen enflasyon tüm dünyanın sorunudur. Hayat pahalılığı konusunda gözümüzü kapatmadık, yük paylaşan bir anlayışla tartışma erdemini ortaya koyduk. İnsanlarımızın kayıplarını telafi edecek tedbirleri alıyoruz. Bu erdemden yoksun belli kesimler ortalığı yaygaraya vermeye çalışıyor. Birileri de devleti ve milleti soymaya kalkışıyor. Hükümete geldiğimizden beri vesayet güçleriyle mücadele ettik.”

Erdoğan’ın konuşmasındaki, “Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece, faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin” sözü dikkat çekti.

Gündem