Erdoğan Hacı Bektaş'ı Veli Anma Töreni'nde 'ikrar' verdi: Yalan söyleme, haram yeme, elinle koymadığını alma

Erdoğan Hacı Bektaş'ı Veli Anma Töreni'nde 'ikrar' verdi: Yalan söyleme, haram yeme, elinle koymadığını alma
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş'ı Anma Töreni'nde "Bir süredir, milli birlik ve beraberlik çalışması yürütüyoruz. 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek toplam 8740 talep belirlendi, 5600 talep karşılandı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de, Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

"-Hazreti Hünkar'ın 4 kapı 40 makam esasıyla yaptığı hizmetler bugün bizim de hayatımıza yön veren ilkeleri ifade etmektedir.

-Sevgili canlar, vefatının 750. yıl dönümü vesilesiyle 2021'i tüm dünyada Hacı Bektaş yılı olarak değerlendirdik. Hünkar'ın 'gelin canlar bir olalım' çağrısını tüm insanlıkla paylaştık.

-Bilindiği gibi bu dergah, Cumhuriyet ile birlikte kapatılmıştı. Buranın müze statüsü ile fiziken yeniden açılmasını sağlayan Adnan Menderes'tir.

-Bir süredir, milli birlik ve beraberlik çalışması yürütüyoruz. 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek toplam 8740 talep belirlendi, 5600 talep karşılandı. Çeşitli illerimizde temeli atılan ve tamamlanan 8 cemevinin açılışını gerçekleştireceğiz.

-Her kesim gibi Alevi, Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne ben inanıyorum. Alevi, Bektaşi toplumunu İslam'dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adımın devamı insanlarımızı birbirine düşman etmek olacaktır. Nitekim bu yönde sergilenen pek çok oyunu ve provokasyonun örneklerini her gün takip ediyoruz. İnşallah birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize müştereklerimize daha sıkı sahip çıkarak bu sinsi ve alçak oyunu hep birlikte bozacağız.

-Alevi Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynanan alçak oyunu hep birlikte bozacağız

-Bu ülkenin 85 milyon vatandaşının tamamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin asla vazgeçmeyeceğiz fertleridir. Anadolu'daki bin yıllık varlığımızı hazmedemeyenlerin milletimiz arasına ayrılık tohumları ekerek vatanımızı parçalama amaçları bugün de vardır.

-Hazreti Hünkarı rahmetle anarak ikrarımız verelim: Döktüğün varsa doldur, ağlattığın varsa güldür, yıktığın varsa kaldır, doğru gez, dost günlünü incitme, yalan söyleme, haram yeme, zina etme, elinle koymadığını alma, gözünle görmediğini söyleme, bu yol kıldan incedir geçemezsin."

Gündem