Erdoğan, İmamoğlu dönemini 'Fetret Devri' diye tanımladı

Erdoğan, İmamoğlu dönemini 'Fetret Devri' diye tanımladı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönetimini Fetret Devri olarak tanımladı.

Vani Mehmed Efendi tarafından 1665’te yaptırılan, Kasım 2020'deki yangında hasar gören ve büyük oranda tahrip olan İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy Camii’nin restorasyonu geçen aylarda tamamlanmıştı.

'Boğazın incisi' olarak isimlendirilen, İstanbul’un simge yapılarından caminin restorasyon sonrası bugünkü ibadete açılış programına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katıldı.

Erdoğan, buradaki konuşmasında, ayrım gözetmeden tüm İstanbullulara hizmet ettiklerini belirterek son 21 yılda İstanbul’a yapılan kamu yatırımlarının toplam tutarının 812 milyar lirayı geçtiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizden önce on yıllar boyunca ihmal edilen İstanbul, 1994’ten itibaren mahalli idareler boyutuyla da altın yıllarını yaşamıştı ancak İstanbul’u birkaç senedir, yerel hizmetler noktasında tekrar bir fetret devrine girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Önümüzdeki 9 ay süresinde hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul’u içinde sürüklendiği bu fetret devrinden hep beraber çıkartacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." (DHA)

Gündem