Erdoğan: İsrail ve İran farklı şeyler söylüyor

Erdoğan: İsrail ve İran farklı şeyler söylüyor
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile İran arasındaki gerilime ilişkin, "İsrail farklı şeyler söylüyor, İran aynı şekilde farkı görüşler ortaya atıyor. Konuyla ilgili akla ziyan olmayan bir açıklama da yok" eleştirisinde bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, İran ile İsrail arasındaki gerilime ilişkin de konuştu.

"Akla ziyan açıklama yok"

Erdoğan, "Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor, İran aynı şekilde farklı görüşler ortaya atıyor. Sahiplenme yok ve konuyla ilgili de gerçekten akla ziyan olmayan bir açıklama da yok. İran'ın yaptığı açıklamalar da 'doğru söylüyor' diyemiyorsunuz, İsrail için zaten hiç diyemiyorsunuz. Bu arada Amerika'yı ileri sürüyorlar. Amerika'nın yaptığı açıklamalarda da 'Haberimiz vardı, yoktu' gibi laflar var" ifadelerini kullandı.

ABD'ye BM eleştirisi

ABD'nin Birleşmiş Milletler kararını da eleştiren Erdoğan, "Birleşmiş Millet Güvenlik Konseyi'nde Amerika'nın son yapılan açıklamalarda İsrail'in yanında yer aldığını görüyoruz ve herkes Filistin'in yanında yer alırken Amerika ne yazık ki burada yine İsrail'in yanında yer almak suretiyle duruşunu ortaya koyuyor. Zaten farklı bir şey beklemiyorduk" diye konuştu.

Haniye ile görüşme

Erdoğan'a Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile olan görüşmesi de soruldu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan , Gündemi biz Sayın Haniye ile aramızda tutalım. Ona göre de adımlarımızı atalım'' ifadelerini kullandı.

Miçotakis görüşmesi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye'ye ziyareti de sorulan Erdoğan, "Sayın Miçotakis'in ziyareti, bir nevi iade-i ziyarettir. Bu iade-i ziyaret de Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde önemli bir merhaledir. Bu önemli merhale ile ilgili olarak da biz, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini çok daha iyi bir konuma taşıyabiliriz. Bunları görüşme fırsatımız olacak" yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem