Erdoğan: "Kanal İstanbul'un temelini haziran sonunda atıyoruz"

Erdoğan: "Kanal İstanbul'un temelini haziran sonunda atıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temelini atıyoruz. Rahatsız olanlar var, olacaklar. Varsın olsunlar" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi açılış törenine katıldı. "Sadece ülkemizde değil tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olduk" diyen Erdoğan "Aynı modeli, şartların müsait olduğu yerlerde ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

"AK PARTİ ÇEVRECİLİĞİN İSPATINI ORTAYA KOYMUŞTUR"

"100 kadar radyonun buradan ortak yayın yapıyor olması ayrı bir başarımız oldu" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm radyo vericilerine hayırlı olsun diyor, onları da kutluyoruz. Bu kule sayesinde Çamlıca görüntü kirliliğine son verdik. Aynı modeli şartların müsait olduğu yerlerden başlayarak ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Böylece hem mükerrer yatırımların önüne geçecek hem çevre kirliliğini önleyecek hem de hizmet kalitesini yükselteceğiz. Kim çevreci işte bu ortada. AK Parti çevreciliğin ispatını bugüne kadar yaptığı yatırımlarla ortaya koymuştur. Çevrecilik lafla olmuyor. İspatı vücutla oluyor. Bu iş aklidir. Milyonlarca ağacı biz ülkemizin dört bir yanına diktik. Teröristler geldiler yaktılar yıktılar, biz ise yakılan yerlere anında ağaçları diktik. AK Parti budur. Lafla peynir gemisi yürümüyor" dedi. 

Kanal  İstanbul projesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "İnşallah haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temelini atıyoruz" dedi. Erdoğan, "Rahatsız olanlar var, olacaklar. Varsın olsunlar. İstanbul'umuza kazandırdıkça onların onuru bunlardan şevk alacağı bir İstanbul. Her yönüyle Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırdığımızda coğrafi güzelliği bir kat daha artacaktır. Kanal İstanbul'un üzerinden 6 köprü geçecek. 6 köprü Kanal İstanbul'un sağında solunda iki şehir inşa edeceğiz.  Biz tarihe not düşüyoruz" dedi. (DHA)

Gündem