Erdoğan, MB Başkanı Gaye Erkan'a sahip çıktı: Fitne tüccarları

Erdoğan, MB Başkanı Gaye Erkan'a sahip çıktı: Fitne tüccarları
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesine ilişkin iddialarla ilgili konuştu, "Akla ziyan dedikodularla ekonomimizde binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar” dedi.

Ankara’daki aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, “Mesela Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı bunlar hemen harekete geçiyor. Akla ziyan dedikodularla ekonomimizde binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar” ifadelerini kullandı. Erdoğan, sözlerinin devamında “Tüm umutlarını ülkemizin tökezlemesine bağlayanları, daha önce olduğu gibi yine hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz.” dedi.

Anne ve babasının neredeyse her gün MB binasında oldukları ve özellikle personele müdahale ettikleri, bazı kişileri işten çıkardıkları, baba Erol Erkan’ın kurumda çalışan bir garsonu tokatladığı gibi pek çok iddia gündemdekini yerini koruyor. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan ile ilgili AKP'de rahatsızlık olduğu ve görevden ayrılması istenebileceği iddia edilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem